FLAŞ! Asgari ücretin ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. Sabah yazarı Dilek Güngör, '45 yılın en yüksek zammı' dedi ve 2022 asgari ücret rakamını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber yılık enflasyon yüzde 20'ye dayandı. Şimdi gözler bundan sonraki 3 aylık enflasyon rakamlarının gelmesinde. Asgari ücretli, emekli, memur ve işçiler de enflasyon oranında zam alacakları için onlar da maaşlarına ne kadar zam geleceğini hesaplamaya başladı. Sabah gazetesinden Dilek Güngör'e göre asgari ücrete yüzde 35-40 zam gelebilir. Peki yeni asgari ücret bu hesaplamayla ne olur, canlı yayında açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Asgari ücretin ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. Sabah yazarı Dilek Güngör, '45 yılın en yüksek zammı' dedi ve 2022 asgari ücret rakamını açıkladı

Asgari ücret AGİ dahil 4.000 TL'yi aşabilir! 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin polemikler hız kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak toplantıda gelecek yılın zam verisi de ortaya çıkacak. Ekim ayı enflasyon verilerinin gelmesiyle birlikte, tahminlerde bazı rakamlar da öne çıktı. Peki; 2022 asgari ücret tahmini nasıl? Asgari ücret AGİ dahil ne kadar olacak? 

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör EYT'den belirlenecek yeni asgari ücrete kadar önemli A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Güngör, yaptığı açıklamada "Asgari ücret dolar kuruna vurduğunuzda 80-90 dolarlık bir erime var. Herkesin söylediği gibi 45 yılın en yüksek zammı bekleniyor. Yüzde olarak yüzde 35-40 gibi bir orandan bahsediliyor." ifadelerini kullandı.

FLAŞ! Asgari ücretin ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. Sabah yazarı Dilek Güngör, '45 yılın en yüksek zammı' dedi ve 2022 asgari ücret rakamını açıkladı

Güngör sözlerini "Küresel anlamdaki enflasyon ve farklı etkenler var. Enflasyon küresel anlamda kalıcı olabilir. Bir süre daha yüksek görmeye devam edeceğiz. Bu hükümet tarafından kabul ediliyor. Hükümetin de prim anlamında iş verene de destek olmasını bekliyorum." şeklinde bitirdi.

Ekim ayı enflasyonu

Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu.

Yıllık enflasyon tahminlerinin yükselmesiyle birlikte, asgari ücretin 3.800 TL'yi rahat bulabileceği düşünülüyor.

Asgari ücrete gelecek zam doğal olarak Asgari Geçim İndirimi (AGİ)'yi de etkileyecek. Asgari ücret zam yüzdesine göre AGİ'ye de aynı oranda zam gelecek.

AGİ'ye gelecek zamla birlikte asgari ücretin 4.000 TL'yi aşabileceği tahmin ediliyor.

AK PARTİLİ DEMİRÖZ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar 'Maliyetler yükseliyor' demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz." dedi.

EYT

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) da ilk kez bir çalışmada yer alacak. Bir kereye mahsus olmak üzere, sigorta prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için gerekli yaş süresini bekleyenler için, bir düzenleme değerlendirmeye alındı.

Bekleme süresini 2-3 yıl düşürmeyi amaçlayan plana göre, prim gün sayısını tamamlayanlar veya şu anda emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-3 yıllık bir avantaj sağlanması değerlendirilecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin