FLAŞ! AK Parti'nin adayı mı olacak? İYİ Parti'den istifa eden İdris Nebi Hatipoğlu'yla ilgili çarpıcı iddia. Barış Yarkadaş sosyal medyadan duyurdu tv100'deki sözlerini hatırlattı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu son dakika gelişmesiyle partisinden istifa ettiğini açıklarken aylar önce tv100'deki sözleri akıllara geldi. Taksim Meydanı programında Millet İttifakı'na yönelik sert eleştiriler yapan Hatipoğlu, "Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz." demişti. O programın konuklarından olan Barış Yarkadaş'tan ise bomba bir iddia geldi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! AK Parti'nin adayı mı olacak? İYİ Parti'den istifa eden İdris Nebi Hatipoğlu'yla ilgili çarpıcı iddia. Barış Yarkadaş sosyal medyadan duyurdu tv100'deki sözlerini hatırlattı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden ayrıldığını duyurdu. Twitter (X) platformu üzerinden paylaşım yapan Hatipoğlu, partisi ile genel seçim sürecinden bu yana görüş ayrılığı yaşadığını belirtti.

Hatipoğlu açıklamasında "Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum." dedi.

 

TV100 YAYININDA SİNYALİ VERMİŞTİ

TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na 18 Eylül 2023 tarihinde konuk olan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 2024'teki yerel seçimle ilgili "Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet partisi olabilir. Eskişehir’de AK Parti kazanırsa rahatsız olmam. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçildiğinde olumlu ya da olumsuz hiçbir şey hissetmedim..." ifadelerini kullanmıştı.

Hatipoğlu "Biz Eskişehir’de de diğer illerde de seçim döneminde CHP’li beraber ittifak yaptığımız arkadaşlardan ciddi sıkıntılar yaşadık. Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış." ifadelerini kullanmış ve "Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet partisi olabilir." şeklinde konuşmuştu.

AK PARTİ'NİN ADAYI MI OLACAK?

İYİ Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun istifasından sonra 18 Eylül'deki o programı hatırlatan gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun programda ittifakla ilgili sözlerini hatırlattı ve "Hatipoğlu’nun AK PARTİ’den aday yapılması şaşırtıcı olmaz." dedi.

Yarkadaş,  sosyal medya paylaşımında "İYİ PARTİ’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AK PARTİ Eskişehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddia ediliyor. Hatipoğlu, @tv100 ‘de katıldığı programda, İYİ PARTİ’nin AK PARTİ ve MHP ile ittifak yapması gerektiğini savunmuştu. Hatipoğlu’nun AK PARTİ’den aday yapılması şaşırtıcı olmaz." dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin