Filistin açıklaması sosyal medyada gündem olmuştu. İlber Ortaylı'dan yeni açıklama: Programdan gündemi gereksiz meşgul edecek şekilde bir kesit sunulmasını doğru bulmuyorum

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Mevzular Açık Mikrofon programında Filistin ile ilgili gündem olan sözleriyle ilgili açıklama yaptı. İsrail-Hamas çatışmasında ölenlerin savunmasız sivil ve çocuklar olduğunu belirten Ortaylı, "Şu zamanda mühim olan tarihteki eski yaraları kaşımak değil. Cumhuriyet'in 100. yılını konuşmak için gittiğim programdan gündemi gereksiz meşgul edecek şekilde bir kesit sunulmasını doğru bulmadığımı söylemeliyim. Gazze'nin içinde bulunduğu durum herkes için bir şoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Filistin açıklaması sosyal medyada gündem olmuştu. İlber Ortaylı'dan yeni açıklama:  Programdan gündemi gereksiz meşgul edecek şekilde bir kesit sunulmasını doğru bulmuyorum

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İsrail- Hamas çatışmasını değerlendirdiği Mevzular Açık Mikrofon programında " "Eskiden Filistinli demek arazi satıp yaşayan insan demekti. İkinci harpten evvel o iki harp arasındaki Filistinli tipi arazileri satar sattıkça Beyrut’ta yer, harcar, Kahire’de harcar" açıklamasında bulunmuştu. 

Ortaylı gündem olan sözleriyle ilgili sosyal medya hesabı Twitter X'ten açıklama yaptı.

Ortaylı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Tarihte hiçbir ülke Gazze kadar küçük yüzölçümüyle bu kadar büyük bir sorun haline dönüşmüş ve trajedi yaşamış değildir. Şu zamanda mühim olan tarihteki eski yaraları kaşımak değil. Cumhuriyet'in 100. yılını konuşmak için gittiğim programdan gündemi gereksiz meşgul edecek şekilde bir kesit sunulmasını doğru bulmadığımı söylemeliyim. Gazze'nin içinde bulunduğu durum herkes için bir şoktur. Mutlaka müdahale edilmesi ve gündemde kalması gereken acımasız, insanlığa sığmayan metotlarla süren savaştır. Ölenler savunmasız sivillerdir, çocuklardır. Yüz binlerce masum insanın susuz, elektriksiz ve en önemlisi can güvenliğinin olmamasının konuşulması gerekir. Bu hazin, trajik noktadan doğan dram hiçbir şekilde istismar edilemez. Hükümetin bu konudaki yaklaşımı ise soğukkanlıdır ve doğrudur."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin