FIFA'dan Galatasaray forması giyen Fernando Muslera'ya tarihi ceza gelebilir! En az 10 maç men

Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay'ın Gana'yı yendiği maç sonrasında hakemin üstüne yürüyen Fernando Muslera ve diğer futbolcular için FIFA tarihi bir ceza vermeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
FIFA'dan Galatasaray forması giyen Fernando Muslera'ya tarihi ceza gelebilir! En az 10 maç men

Uruguay'ın Dünya Kupası kadrosuna davet edilen ancak hiçbir maçta süre almayan Fernando Muslera, Gana maçının bitiş düdüğüyle hakeme yoğun itirazlarda bulunmuştu.

FIFA, Gana maçında hakeme şiddetli itirazlarda bulunan Muslera, Cavani, Gimenez ve Godin hakkında soruşturma başlattı. Bu dört isme ceza verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

En büyük ceza Gimenez'e gelecek ve 15 maçtan men ihtimali var. Fernando Muslera'nın hakeme fiziksel müdahalede bulunması nedeniyle tavan ceza alması söz konusu. Galatasaray'ın kaptanı için 10 ila 15 maçtan men cezası gelebilir. Galatasaray'da ise FIFA'nın Muslera için vereceği 'men' kararının Süper Lig 'de uygulanma ihtimali endişesi hakim.

Buradaki kritik nokta ise FIFA'nın cezayı açıklarken Muslera'yı hangi maddeden cezalandıracağı. Eğer Muslera "bireysel disiplin cezası" cezası alırsa, bu ceza sadece Uruguay Milli Takımı'nı değil; Galatasaray'ı da etkileyecek. Fernando Muslera'nın herhangi bir men cezası alması halinde cezasını Süper Lig'de çekeceği kaydedildi. Bu durumda Muslera, ocak ayında oynanacak Fenerbahçe derbisini de kaçıracak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin