Fida Film ve Anadolu Kartalları mahkemede kaybetti

“Anadolu Kartalları”nın afişinde ismi yazılmadığı için yapım şirketi Fida Film’le mahkemelik olan oyuncu Filiz Taçbaş hukuk savaşını kazandı. Oyuncu Filiz Taçbaş, Oyuncular Sendikası ve avukatı Sera Kadıgil’e teşekkür ederek, Medyatava’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fida Film ve Anadolu Kartalları mahkemede kaybetti

Anadolu Kartalları” oyuncusu Filiz Taçbaş, filmin tanıtım afişinde ismi yazılmayınca avukatı Sera Kadıgil aracılığıyla Hukuk Mahkemesi’nde Fida Film aleyhine bin TL’lik maddi, 50 bin TL’lik de manevi tazminat davası açmıştı. Geçen hafta sonuçlanan mahkeme kararı sonucu Fida Film’in oyuncu Filiz Taçbaş’a 5 bin TL tazminat ödemesi kararı, Yargıtayca onandı.



Davanın en önemli kazanımının, diğer oyuncular için de emsal teşkil edeceği olduğunu belirten Filiz Taçbaş, Medyatava’ya şu açıklamayı yaptı.



Dava süreci uzun zamandır devam ediyordu. En sonunda geçen hafta sonuçlandı ve mahkeme bizim lehimize karar verdi. Çok mutlu olduk ve bu karar sektör içinde büyük bir emsal teşkil ediyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Aslında açıkça söylemek gerekirse avukatım Sera Kadıgil ve Oyuncular Sendikası’nın ısrarlı tavrı sayesinde kazandık bu davayı. Uzun mahkeme sürecinde ben o kadar ısrarcı olamayabilir ve davadan vazgeçebilirdim. Onlara çok teşekkür ediyorum. Fida Film ile hiçbir zaman kavgalı olmadım, değilim de. Yanlış anlaşılmasın lütfen, sadece bir yanlışlığı düzeltme süreciydi bu. Filmin çekimleri bittiği zaman bile partisini yaptık, beraber izlemiştik. Film vizyona çıkınca afişlerde ismimin olmadığını görünce bu dava sürecini başlattım. Sonunda da mahkeme lehimize bir karar verdi bir yanlışlık düzeltildi. Şu an Foça’dayım. Bir süre dinleneceğim. Dizilerde oynamak istemiyorum. Çok özellikli, orijinal bir senaryo gelirse kabul edebilirim sadece. Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”





(C) Medyatava Özel


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin