Fethullah Gülen Avrupa'nın 5 gazetesine ilan verdi, lanetledi!

Gülen, Avrupa’nın önde gelen 5 gazetesinde yayımlattığı ilanında IŞİD terörünü kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen Avrupa'nın 5 gazetesine ilan verdi, lanetledi!

Dünyaca ünlü İngiliz Guardian gazetesinde dün yayımlanan ilanda, IŞİD terör örgütünün son kurbanları İngiliz Alan Henning, Herve Gourdel, James Foley, David Haines ve Steven Sotloff için başsağlığı diledi. "IŞİD zulmü en ağır şekilde lanetlenmeli" başlıklı ilan, 2 Ekim’de Fransa’nın muteber gazetesi Le Monde’da, 22 Eylül’de Belçika’nın ‘De Morgen’ ve Hollanda’nın ‘de Volkskrant’ ve ‘NRC Handelsblad’ gazetelerinde yayımlandı.



IŞİD’in insanlık suçu işlediğini belirten Gülen, “Her türlü azınlığa veya masum sivillere uygulanan baskı ya da zulüm, Kur’an’ın elmas düsturlarına ve Efendimiz’in (sas) sünnetine tamamen zıttır. IŞİD üyeleri, şayet birtakım güçlerin piyonu olarak veya kendi şahsî çıkarları doğrultusunda hareket etmiyorlarsa, bağlı olduklarını iddia ettikleri İslam dininin ruhunu hiç kavrayamamış cahillerdir, denebilir. Her halükârda, yaptıkları terörizm olup bu eylemlere bulaşanlar adalete teslim edilerek işledikleri dehşet verici suçların hesabını vermelidirler” ifadelerini kullandı.



İslam’ın barışı, insan haklarını, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirten Gülen, “Bunun aksini iddia edenler, bilhassa dinî çatışmaları alevlendirmeye alet olanlar hem kendileri aldanmış hem de insanlığı aldatmış olur” dedi. İlanda IŞİD’in El Kaide ve Boko Haram terör örgütleriyle aynı totaliter zihniyeti paylaştığı ifade edildi.



Gülen’in İngiltere, Fransa, Hollanda ve Belçika’da yayımlattığı ilan ve taziye mesajı sosyal medyada büyük yankı buldu. Hollanda’nın en çok okunan gazetelerinden Volkskrant ve NRC Handelsblad’de çıkan ilan, ulusal basında haber gündemi oldu. NOS kanalı ve Volkskrant gazetesi, ilanla ilgili bir haber yayımladı. (Cihan)



Fethullah Gülen Avrupa'nın 5 gazetesine ilan verdi, lanetledi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin