Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanında üç puanı üç golle aldı

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor'u 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanında üç puanı üç golle aldı

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Alanyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Baştan sona müthiş bir mücadele ve heyecanın yaşandığı maçta Fenerbahçe rakibini 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Alanyaspor'un golünü 6. dakikada Koulouris attı. Fenerbahçe'nin gollerini ise 65. ve 85. dakikada penaltıdan Valencia, 90+2. dakikada ise Emre Mor kaydetti.

Alanyaspor bu sonuçla 28 puanda kalırken, Fenerbahçe 54 puana yükseldi.

JORGE JESUS KIRMIZI KART GÖRDÜ

Jorge Jesus, maçın 68. dakikasında Ferdi Kadıoğlu'nun yerde kaldığı pozisyonun ardından yoğun itirazları sonucu kırmızı kart gördü. Jesus bu kart sonucunda Beşiktaş ile oynanacak derbide takımının başında yer alamayacak.

Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanında üç puanı üç golle aldı

VALENCIA TARİHE GEÇTİ

Alanyaspor ağlarını iki kez havalandıran ve bu sezon 29. golünü atan Enner Valencia, Alex'i geride bırakarak Fenerbahçe tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Haftanın kapanış mücadelesi olan Alanyaspor-Fenerbahçe maçında ilk düdük sesi geldi.

6' Alanyaspor mücadeleye golle başladı. Sol kanattan yapılan ortayı tek vuruşla ağlara gönderen Koulouris takımını 1-0 öne geçirdi.

22' Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. Savunmadan seken topu önünde bulan Valencia'nın şutunda Runarsson gole izin vermedi.

35' Fenerbahçe'nin Rossi ile bulduğu gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

43' İrfan Can'ın ortasına çok iyi yükselen Valencia'nın kafa vuruşu direğin bir karış üstünden auta gitti.

45' Alanyaspor ilk yarıyı Koulouris'in tek golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

65' Osayi-Samuel'e yapılan müdahale sonrası Fenerbahçe penaltı kazandı. Topun başına geçen Valencia kaleciyi mağlup ederek skora denge getirdi.

68' Fenerbahçe'de Jorge Jesus itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.

73' Rossi'nin ceza sahası içinden uzak köşeye yaptığı plase vuruş çerçeveyi bulmadı.

80' Fenerbahçe mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Emre Mor'un pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia'nın aşırtma vuruşu dışarı gitti.

85' Mete Kalkavan, VAR incelemesinin ardından Fenerbahçe adına bir kez daha penaltı kararı verdi. Valencia kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

90+2' Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Oyuna sonradan dahil olan Emre Mor ceza sahası dışından çok şık bir gole imza attı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin