Federasyon başkanı hakkında soruşturma başlatıldı. TBESF Başkanı Alparslan Erkoç 128 oy alarak yeni başkan seçilmişti

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda delege olan Ali Yanaç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dilekçe vererek, seçilen yönetim kurulu üyelerinin kanunda aranan şartları taşımadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Federasyon başkanı hakkında soruşturma başlatıldı. TBESF Başkanı Alparslan Erkoç 128 oy alarak yeni başkan seçilmişti

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlık için 2 aday yarışmıştı. 3 Mayıs 2023 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda 128 oy alan Alpaslan Erkoç, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yeni başkanı seçilmişti. Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu delegesi Ali Yanaç, Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde usulsüzlük yapıldığını, Alparslan Erkoç'un başkan adaylığı için verdiği imzaların bir kısmının tek bir kalemden çıktığını iddia ederek 14 Haziran 2023 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dilekçe verdi.

Dilekçede yeni seçilen yönetim kurulu listesinde iki eski milli sporcunun olmadığı ve seçilen yönetim kurulu üyelerinin hiçbirinin kanunda aranan şartları taşımadığı belirtildi. Alparslan Erkoç'un başkan adaylığı sürecinde ve halen Yalova Belediyesi meclis üyeliğinden istifa etmediği bu durumun ise seçim kanununa aykırı olduğu dilekçede yer aldı. Öte yandan Alparslan Erkoç'un eski teknik kurul başkanını yönetim kurulu kararı olmadan göreve gönderdiği ve bu görev sırasında vefat ettiği ifade edilerek, hakkında soruşturma açılması istendi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu, Ali Yanaç'ın verdiği dilekçe sonrasında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Alparslan Erkoç hakkında soruşturma başlattı. 

ALPARSLAN ERKOÇ: KARARA SAYGILIYIZ

Yaşanan gelişmeler üzerine Alparslan Erkoç, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Alparslan Erkoç, "Karara saygılıyız ancak ıslak imzalar askıda kaldığı zaman kimse itiraz etmedi. Meclis üyeliğimin başkan olmamda bir engeli olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu bir engelse meclis üyeliğimden istifa ederim. Konu mahkemelerde sonuçlanacaktır. Bu konularda savunmamızı verdik. Çıkacak her türlü karara saygılıyız'' dedi.

İşte söz  konusu dilekçe;

Federasyon başkanı hakkında soruşturma başlatıldı. TBESF Başkanı Alparslan Erkoç 128 oy alarak yeni başkan seçilmişti - Resim : 2

Federasyon başkanı hakkında soruşturma başlatıldı. TBESF Başkanı Alparslan Erkoç 128 oy alarak yeni başkan seçilmişti - Resim : 3

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin