Fazıl Say piyanosuyla dinleyenleri mest etti

Fazıl Say daimi sanatçısı olduğu ENKA'nın Kültür Sanat buluşmalarında sahne aldı.

Google Haberlere Abone ol
Fazıl Say piyanosuyla dinleyenleri mest etti

25 yıl boyunca sanatın tüm renklerine ışık tutan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında 'Avrupa Kültür Elçisi' bestecisi ve piyanist Fazıl Say dün akşam Açıkhava Tiyatrosun'da konser verdi.



Açılışını ENKA Kültür Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu’nun yaptığı konserde, ünlü piyanist Fazıl Say’a Çağ Erçağ viyolonseliyle, Serenad Bağcan ise sesiyle eşlik etti.



Fazıl Say’dan 20 Yıllık Şarkılar



Usta piyanist Fazıl Say, konserin ilk bölümünde Sivas, Hopa, Ankara ve Bodrum için yazdığı “4 Şehir” sonatını, viyolonsel yorumcusu Çağ Erçağ ile birlikte seslendirdi. Kaval ve kemençe melodilerini viyolonseliyle canlandıran Erçağ, büyük alkış aldı.



20’li yaşlarında bestelediği Can Yücel, Cemal Süreya, Metin Altıok, Nazım Hikmet ve Orhan Veli şiirlerinin yanı sıra, Ömer Hayyam ve Pir Sultan Abdal dizelerine de piyanosuyla ses veren Fazıl Say’a, güçlü yorumu ile Serenad Bağcan eşlik etti.



Fazıl Say 15 yıldır ENKA Salonları’nda



Fazıl Say, bu yıl 25. yaşını kutlayan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda 15 yıldır sahne alıyor. ENKA'nın daimi sanatçısı olan Fazıl Say artık hem Açıkhava hem de Oditoryum’da yılda 2 konser verecek. 



ENKA Ekibinden Seyircisine Teşekkür



ENKA Kültür Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu, konserin açılışını yapmadan önce, tüm ENKA Kültür Sanat ekibiyle birlikte ENKA seyircisine teşekkür etti. ENKA Kültür Sanat’ın 25. yılını doldurduğunu belirten Mimaroğlu ve ENKA ekibi, seyircileri kırmızı karanfillerle selamladı.



25. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’yla sanatseverler, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda ve Açıkhava Fuayesi’ndeki birbirinden değerli konser, sergi ve tiyatro oyunlarında bir araya gelmeye devam ediyor.(DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin