Fatih Altaylı'dan kendi kanalına HDP eleştirisi

Habertürk gazetesi yazarı ve Habertürk TV programcısı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında HDP'lilerin kanala konuk edilmemesini taşıdı. Altaylı, sunucuların açıklamalarına bu yorumu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı'dan kendi kanalına HDP eleştirisi

Habertürk gazetesi yazarı ve Habertürk TV programcısı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında HDP'lilerin kanala konuk edilmemesini taşıdı.

Kanalın ekran yüzleri Didem Arslan Yılmaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un tutumuna 'manasız' yorumu yapan Fatih Altaylı, "Bana kalsa ben HDP’li konuk da alırım" dedi.

'HDP meselesi' başlıklı yazısında Abdullah Öcalan'la röportaj yaptığını da hatırlatan Fatih Altaylı, şunları yazdı:

Zannedersin, tüm ekranlarda her gece sabaha kadar HDP’liler konuşuyor, anlatıyor da bir Habertürk ekranı kendilerine kapalı.
“HDP’yi konuşuyoruz, HDP’liler niye yok?” sorusuna Didem Arslan Yılmaz’ın verdiği “Biz özel sektörüz” yanıtı zaten yeterince manasızdı.
Bir de üzerine Veyis Ateş ile Mehmet Akif Ersoy’un “Terörle aralarına mesafe koymadıkları için onları konuk etmiyoruz” sözleri gelince sanki HDP’lilere sansür uygulayan tek Kanal Habertürk’müş gibi bir hava yaratıldı.
Yahu bu insanları hiç kimse ekrana çıkarmıyor, sadece Habertürk değil!
Ayrıca ben yayın organlarının ideolojik tavır alabileceklerine inanırım hep.
Mesele A Haber sadece HDP’lileri değil CHP’lileri de çıkarmıyor ekrana. Kılıçdaroğlu’na da yer vermiyor.
Vermez vermez.
Kendi bilecekleri iş.
Bazen de partilerin temsilcileri bazı kanallara çıkmıyorlar.
O da onların bileceği iş.
Bana göre bunların tamamı basın özgürlüğü kapsamındadır.
Ama kendini merkezde, herkese eşit mesafede, tarafsız olarak gören bir yayın organı iseniz, böyle kısıtlamalarınız olmaz. Olmamalıdır.
Şimdi haliyle ve haklı olarak okurlar bana da soruyor, “Veyis Ateş gibi düşündüğün için mi HDP’lileri ekrana çıkarmıyorsun!”
Hayır efendim.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin