Evlilik kredisi başvuruları ne zaman yapılacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler. 2023 düğün kredisinde yaş sınırı var mı?

Evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartları gibi detaylar gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni evlilikleri teşvik için faizsiz 150 bin TL verileceğini açıklamıştı. Haziran ayının gelmesiyle düğün mevsimine girilirken evlilik kredisinin nereden ve nasıl alınacağı sorgulanıyor. Peki evlilik kredisi başvuru şartları neler? 2023 düğün kredisinde yaş sınırı var mı?

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman yapılacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler. 2023 düğün kredisinde yaş sınırı var mı?

Faizsiz evlilik kredisi şartları araştırılıyor.

Yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz, iki yıl ( 24 AY) geri ödemesiz evlilik kredisi verilecek.

Evlilik kredisi ödemelerinin kaynağını, kurulması beklenen Aile ve Gençlik Bankası sağlayacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER? 

Evlilik kredisi yeni evlenen çiftlere verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan evlilik kredisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.” demişti.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenenlere verilmesi planlanan 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisinin başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Evlilik kredisinde yaş sınırının olup olmayacağı henüz belli değil.

EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK

Evlilik kredisinin kaynağı Aile ve Gençlik Bankası olacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sağlayacak. Aile ve Gençlik Bankası para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Bu gelirler banka tarafından kontrol edilecek ve sosyal gelirlerde kullanılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin