Evlenmelerine değil yan yana gömülmelerine izin verildi... Başlık parası nedeniyle evlenemeyen çift intihar etti

Muş’ta korkunç bir olay yaşandı. Birbirlerini sevmelerine rağmen evlenmelerine izin verilmeyen iki genç, 3 gün arayla intihar etti. Aileler yan yana gömülmelerine izin verildi.

Google Haberlere Abone ol
Evlenmelerine değil yan yana gömülmelerine izin verildi... Başlık parası nedeniyle evlenemeyen çift intihar etti

Korkunç olay, Muş’un Korkut ilçesine bağlı Tan köyünde meydana geldi. Yakup Sönmez isimli genç, aynı köyden Dilan Tuna isimli kıza aşık oldu ve ailesi evlenmeleri için kızı istemeye gitti.
Ancak evlenmelerine izin verilmedi. Sonrasında genç kız Dilan Tuna hayatına son verdi. 3 gün sonra ise Yakup Sönmez canına kıydı.

İntihar eden iki genç için sosyal medyada ‘başlık parası yüzünden’ iddiaları çıkmıştı. Acılı iki aile, başlık parası iddialarını yalanladı.

AİLELER YALANLADI 

Yakup Sönmez'in babası, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Oğlum 26 yaşındaydı. Köyden Dilan isminde genç bir kıza sevdalandı. Ben de babalık görevi yaparak kızı istemeye gittim ama kızın babası vermedi. Defalarca gittim çoğu zaman bizi kapıdan çevirdi. Köyde hatırı sayılır kim varsa gönderdim kapısına ama olmadı. Dilan hayatına kıydıktan sonra ben çocuklarıma 'Yakup’a dikkat edin' dedim. Hiç yalnız bırakmadık. En son 'Koyunların yanına gideceğim' dedi ve gitti bir daha gelmedi. Her şey bir anda oldu. Sosyal medyada gündem olduğu gibi başlık parası gibi bir durum yok. Kimse benden başlık parası istemedi. Keşke başlık parası isteselerdi malım mülküm vardı oğluma kurban ederdim. Ama şimdi malın mülkün bir anlamı kalmadı.”

Aynı köyde yaşayan Dilan Tuna’nın babası da başlık parası iddialarının doğu olmadığını ifade etti;


“3 yıl önce kızımı istemeye geldiler. Kızım küçük dedim. 3 yıl boyunca kimse kız istemek için kapıma gelmedi. Kimseden başlık parası falan istemedim. Çocukların birbirini sevdiğini de duymadım. Vahim olay yaşandıktan sonra gençlerin birbirlerine karşı sevgi beslediklerini duydum. Bu iddiaları ortaya atanlar, gençlik heyecanının bir anlık faciaya dönüşmesinin nedenini sanki evlenmek isteyen iki genci başlık parası denen ilkellik yüzünden kaybetmişiz gibi göstererek aslında insanlıkla hiçbir alakaları olmadıklarını kanıtlamışlardır.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin