Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. Ekim 2023 evde bakım maaş zammı ne kadar oldu. 2023 evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaş ödeme tarihleri eylül ayının gelmesiyle sorgulanıyor. Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde her ay hesaplara yatıyor. 2023 temmuz zammıyla birlikte yükselen evde bakım maaşının yatmaya başlayacağı tarih belli oldu. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Ekim 2023 evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşı sorgulama ekranı e-Devlet.

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak. Ekim 2023 evde bakım maaş zammı ne kadar oldu. 2023 evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşıyla ilgili sorgulamalar hız kazandı. Evde bakılan kişiler için her ay karşılıksız olarak ödenen bu paranın yatıp yatmadığı e-Devlet ve SMS ile sorgulanıyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Ekim 2023 evde bakım maaş zammı ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşı sorgulama ekranı e-Devlet. 

Evde bakım maaşını e-Devlet üzerinden sorgulamak için uygulamaya giriş yapın. Ardından arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve çıkan kısma tıklayın. Ekranda beliren sayfada evde bakım maaş ödemesine ilişkin detaylara ulaşabilirsiniz.

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını SMS ile sorgulayabilirsiniz. Maaşı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyeyi takip edebilir. Mesaj gönderirseniz 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

EVDE BAKIM MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

4 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım maaşı temmuz 2023 zammıyla 5 bin 97 TL'ye yükseltildi.

EYLÜL AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Eylül ayı evde bakım maaşı 14 Ekim itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. Açıklamayı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaptı.


Evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, "Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 561 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın üreten güçlü Türkiye'nin birer ferdi olması, toplumsal yaşamın her alanında etkin bir şekilde yer alması için Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin