Ev temizliğinde sakın bunu yapmayın. Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştıranlar yandı. Meğer sağlığımızı tehlike altına alıyormuş

Beyaz sirke ve çamaşır suyunun her ikisini aynı anda kullanarak temizleme gücünüzü artırıyormuşsunuz gibi görünse de aslında bu ikiliyi küçük miktarlarda bile karıştırmak hiçbir zaman güvenli değildir. Bundan sonra çamaşır suyu ve sirkeyi karıştırmadan önce iki defa düşüneceksiniz. İşte çamaşır suyu ve sirkenin zararları

Ev temizliğinde sakın bunu yapmayın. Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştıranlar yandı. Meğer sağlığımızı tehlike altına alıyormuş

Evimizin temiz kalması açısından temizlik büyük önem taşır. Bu nedenle temizlikte kullandığımız malzemeler önem taşır.

Temizlikte kullandığımız pek çok ürün güçlü temizleme etkilerine sahiptir. Birçoğumuzun yaptığı en büyük yanlışlardan biri iki farklı malzemeyi temizlikte güçlü etkiler göstermesi için karıştırmak.

Bunlardan biri de sirke ve çamaşır suyu ikilisidir. Çamaşır suyu ve sirke bir araya gelince vücudumuzun sağlığını riske atan bir gaz açığa çıkıyor!

İşte çamaşır suyu ve sirkeyi karıştırmanın zararları ve yan etkileri…

SİRKE VE ÇAMAŞIR SUYU NEDEN KARIŞTIRILIR?

Bazı insanlar, iki ürünün temizlik faydalarını tek bir üründe birleştirdiklerinden, bu ikisini karıştırmanın daha iyi bir dezenfektan oluşturabileceği yönündeki yanlış inanca kapılıyor.

Belki de çözümün koltuktaki pis lekeyi çıkarmakta veya duştaki fayanstaki küfü çıkarmakta daha etkili olacağını düşünüyor.

Ancak sirke ve çamaşır suyu bir araya gelince hızla reaksiyona girerek zehirli klor gazı oluşturarak sağlığımızı tehlike altına atıyor.

Ev temizliğinde sakın bunu yapmayın. Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştıranlar yandı. Meğer sağlığımızı tehlike altına alıyormuş

SİRKE VE ÇAMAŞIR SUYUNUN ZARARLARI

Asla bu iki malzemeyi bir arada kullanarak temizlik yapmamalısınız. Sodyum hipoklorit içeren klorlu çamaşır suyunun sirke gibi herhangi bir asit türüyle karıştırılmaması gerekir.

Çünkü yüksek hacimlerde ölümcül olan tehlikeli bir kimyasal olan klor gazı meydana gelir. Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştırmak, klor gazı açığa çıkaran zararlı bir kimyasal reaksiyon oluşturur.

Daha da kötüsü, bu zehirli gaz tamamen görünmezdir. Dolayısıyla onu tespit etmenin tek yolu koku veya ona maruz kaldıktan sonra yaşayabileceğiniz korkunç yan etkilerdir.

Sirke ve çamaşır suyunun karıştırılması ne yazık ki ciğerlerde asit oluşumuna neden olarak çeşitli akciğer hastalıklarına neden olabilir.

KLOR GAZINA MARUZ KALMANIN BELİRTİLERİ

Küçük miktarlarda bile, çamaşır suyu ve sirkenin karıştırılmasıyla oluşan klor gazını solumak ciltte ve gözlerde tahrişe, nefes almada zorluğa ve öldürücü bir baş ağrısına neden olur.

Bulanık görüş

Donmaya benzer cilt yaralanmaları

Öksürme

Mide bulantısı

Kusma

Göğüste sıkışma

Hırıltı veya nefes darlığı

Burunda, gözlerde veya boğazda yanma

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin