"Eteğini kaldırıp tokat attım" diyerek tacizi anlatan Prof. Dr. Celal Şengör ilk kez konuştu: Bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum

Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir kadın öğrencisine yönelik taciziyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Prof.Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisine kızdığı için "eteğini kaldırıp tokat attığını" canlı yayında anlatması, büyük tepki çekmişti. Bu sözlerin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Prof. Dr. Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. İşte bununla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Celal Şengör ilk kez bu konuda konuştu. Şengör, bunun asla taciz olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
"Eteğini kaldırıp tokat attım" diyerek tacizi anlatan Prof. Dr. Celal Şengör ilk kez konuştu: Bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum

MEDYATAVA

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisine yönelik cinsel taciz sözleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

İTÜ öğrencileri ise Şengör'ün okulla ilişiğinin kesilmesini istemişti. Bu olayların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Prof. Dr. Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Şengör'ün açıklamalarıyla ilgili tartışma sürerken İTÜ Kadın Dayanışması üyesi bir grup, maden fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, “İTÜ rektörlüğü Celal Şengül'ün tacizini anlattığı videoyu paylaşmamız üzerine bir açıklama gerçekleştirdi. Okuldaki soruşturma ve karar alma süreçlerinin öğrencilere kapalı göstermelik komisyonlar tarafından değil, içerisinde öğrencilerin ve okul bileşenlerinin de olduğu şeffaf, takip edilebilir ve denetlenebilir taciz önleme birimleri tarafından sağlanmasını istiyoruz. Bizim üniversitemizde tacizin ve şiddetin meşrulaştırılmasına tahammülümüz yok" denildi.

Celal Şengör ilk kez konuştu

Öte yandan Celal Şengör, bu konuyla ilgili ilk kez konuştu:

Prof. Dr. Celal Şengör yankı uyandıran olayla ilgili ilk açıklamayı, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına yaptı.

Sunucu Hakan Ural, Prof. Dr. Celal Şengör’ün yaptığı açıklamayı paylaştı. Şengör’ün ifadelerine yer veren Ural “Celal Hoca diyor ki; ‘ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum’ diyor.” Sözleriyle eleştirilere olan yanıtını paylaştı.  

Taciz olayıyla ilgili olara Hakan Ural şu ifadeleri kullandı: Celal Hoca diyor ki, ben asla bunun cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla burada bir anormallik görmüyorum. Verilen tepkilerin bir çoğunu da abartılı buluyorum. Celal Hoca, söylediği şeyin iyi niyetinden bir şüphesi olmadığı için savunma tarafında olarak kendisinin maruz kaldığı eleştirilerin veya tepkilerin genelinin abartılı olduğunu söyleyerek herhangi bir söyleminden rahatsız duymadığını, çünkü rahatsızlık duyacak bir şey söylemediğini ve yaşamadığını iletmiş.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin