ESpor dünyasında en çok kazanan ilk 300 kişinin hepsi erkek

Uzun ismiyle elektronik sporlar, kısa ismiyle ise espor olan spor dalı 2000'li yılların başlarından itibaren ödüllü turnuvalarla ivme kazanıyor. Erkek oyuncuların varlığının çok olduğu espor içerisinde kadınlara yapılan ayrımcılık gözler önüne serildi. Kadın sporcular espor'da yaşadıkları zorlukları anlatarak bunun değişmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
ESpor dünyasında en çok kazanan ilk 300 kişinin hepsi erkek

BBC News Türkçenin haberine göre, Kadın bilgisayar oyuncuları, kadın düşmanlığı nedeniyle espor dünyasında başarılı olmalarının engellendiğini söylüyor. Kadınlardan oluşan Cloud9 White, Valorant ekibi, erkekler kadar iyi olabileceklerini göstermek istiyor.

KADINLAR KUPA ALAMADI
Espor dünyasında yaşanan ayrımcılıklar sebebi ile  büyük kupaları alan bir kadın henüz olmadı. BBC'nin ulaştığı Espor kazananlar listesinde kadın oyunculara ilk sıralarda yer verilmiyor. En fazla kazanan kadın oyuncu 'Scarlett' bile listenin 368. sırasında. 

ESpor dünyasında en çok kazanan ilk 300 kişinin hepsi erkek

Espor'da yaşanan haksızlığı dile getiren kadın oyuncular, erkek takımlara verilen desteğin, kadın takımlarına da verilmesinin çözüm olabileceğini düşünüyor.

 

Etiketler e spor valorant spor
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin