Eskişehir'de "Ali İsmail Korkmaz" için yürüdü

Eskişehir'de Ali İsmail için meşaleli ve siyah çelenkli yürüyüş yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'de "Ali İsmail Korkmaz" için yürüdü

Eskişehir'de yaklaşık 3 bin kişi Gezi Parkı eylemleri sırasında 5-6 kişinin tarafından darp edilip kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail korkmaz için ellerinde meşale ve siyah çelenk taşıyarak yürüyüş yaptı.



İftar sonrası Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık elerindeki meşaleleri yakıp yürüyüşe geçti. Üzerinde 'Katiler hesap verecek' yazılı siyah çelenk taşıyan kalabalık ilk olarak Porsuk Bulvarı'ndaki Eti Parkı'na gitti. Yanlarında getirdikler 'Ali İsmail Korkmaz Parkı ‘ yazılı afişi parkın girişine asan kalabalık yürüyerek Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi’ne geldi.



Gruptakilerin çoğunluğu sokakla paralel olan Yunus Emre Caddesi'nde oturdu ve burada asfalt üzerine mum yaktı, Korkmaz'ın fotoğrafının yanına da kımızı karanfiller bırakırken, bir grup da siyah çelengi Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yer olan fırının karşısındaki Sanayi Sokak tabelasının yanına bıraktı. Bazı eylemciler olay yerideki kapalı olan fırının camları da çeşitli yazılar yazdı.



Direniş Formu adına basın açıklamasını okuyan Nuriye Gülmen, "Tıpkı Ethem kardeşimizin katlinin aklandığı, Abdullah'ın katlinin hiç bulunmadığı gibi Ali İsmail Korkmaz'ın da katili halktan gizleniyor. Bizler Ali İsmail Korkmaz'ın katilleri hesap verinceye kadar adliye önlerinde, saldırıya uğradığı yerde mücadelemize devam edeceğiz" dedi.



Yapılan konuşmaların ardından kalabalık Yunus Emre Caddesi'nde bir süre oturma eylemi yaptı ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Kalabalığın olduğu yer yakınında bulanan AK Parti il binası önünde ise çevik kuvvet polisleri güvenlik önlemi aldı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin