Ergun Öztuna kimdir, neden öldü. Eski futbolcu Ergun Öztuna hastalığı neydi? Puşkaş Ergun Öztuna hayatı ve kariyeri

Eski futbolcu Ergun Öztuna hayatını kaybetti. Bu kapsamda Ergun Öztuna'nın hayatı merak edildi. Eski futbolcu Ergun Öztuna 'Puşkaş' adıyla anılıyordu. Peki Ergun Öztuna kimdir, neden öldü? Eski futbolcu Ergun Öztuna hastalığı neydi? İşte Ergun Öztuna hayatı ve kariyeri.

Google Haberlere Abone ol
Ergun Öztuna kimdir, neden öldü. Eski futbolcu Ergun Öztuna hastalığı neydi? Puşkaş Ergun Öztuna hayatı ve kariyeri

16 Ağustos 1937, Manisa doğumlu Ergun Öztuna 86 yaşında hayatın kaybetti. 

Ergun Öztuna futbol kariyerine Akhisar'da başladı. İzmir'e taşındıkları için eğitimine Karşıyaka Lisesinde devam etti ve Karşıyaka spor kulübüne transfer oldu. 

Vefat haberini Gazeteci Uğur Dündar duyurdu. Dündar ölüm haberini, "Fenerbahçemizin efsanelerinden Puşkaş Ergun Öztuna'yı maalesef kaybettik. Mekânı cennet olsun..." ifadeleriyle paylaştı.

ERGUN ÖZTUNA KİMDİR?

Ergun Öztuna futbol kariyerinin başlarında yeteneklerini gösterdi.

İzmir'de oynanan Macaristan maçının ardından beğendiği oyuncu sorulan Ferenc Puskás'ın "Ergun diye genç bir çocuk var onu beğendim." demesi Öztuna'nın şöhretini artırdı.

Karşıyaka'da oynadığı futbol, 1956 yılında henüz 17 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer olmasında etkili oldu. 1956-57 sezonunda en centilmen futbolcu ödülüne layık görüldü. 1959'da Fenerbahçe'nin Türkiye Profesyonel Ligi'ndeki ilk golüne imza attı. Sarı-lacivertli forma ile 2 İstanbul Ligi, 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu tattı. 

1963 yılında Bursaspor'un 1. Lig'deki ilk golünü de Ergun Öztuna kaydetti. Avusturya'da Austria Klagenfurt, Bursaspor, Karşıyaka ve Nazillispor'da kısa süre oynadıktan sonra, 1964'te Fenerbahçe'ye geri döndü. Kısa bir süre Rizespor'a kiralık olarak giden Öztuna, yaşadığı sakatlıklar ve ağır menisküs ameliyatları nedeniyle 1971 yılında futbolu Fenerbahçe'de noktaladı.

2010'da Fenerbahçe'nin 3000. golünü atan Alex de Souza ile 1. golünü atan Ergun Öztuna'nın formaları yapılan bir törenle Fenerbahçe Müzesi'ne konuldu.

Etiketler futbolcu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin