Emekli promosyonunda ekim ayı rüzgarı. Emekliler, memurlar dikkat. Ekim ayı promosyonları güncellendi. Memur promosyon ücreti rekor kırdı

Bankalar emekli ve memurlara yönelik maaş promosyonlarına devam ediyor. Eylül ayında rekor kıran promosyon ödemeleri ekim ayında da devam ediyor. İşte yüksek promosyon için yapmanız gerekenler...

Google Haberlere Abone ol
Emekli promosyonunda ekim ayı rüzgarı. Emekliler, memurlar dikkat. Ekim ayı promosyonları güncellendi. Memur promosyon ücreti rekor kırdı

Emekli promosyon kampanyaları Ekim ayı için yenilendi. Yüzde 42,35'lik SSK ve Bağ-Kur emekli zammı sonrası bankalar Ağustos ayı ile beraber müşteri kazanmak adına promosyonlarını rekor düzeye çekti. Banka promosyonları için Ekim ayı dönemi başlarken, memur maaş promosyonları da 10 katına kadar yükseldi. İşte en son emekli ve memur promosyon miktarları...

Sabah gazetesindeki habere göre emekli maaşı taşıma işlemi yapanlara bankalar, emekli promosyonları ile büyük ödemeler yapıyor. Ekim döneminde de emekli promosyon kampanyaları ve memur maaş promosyon tutarları milyonların en çok merak ettiği konular arasında zirvede yer alıyor.

EKİM AYI BANKA PROMOSYON KAMPANYALARI AÇIKLANDI

Kimi bankalar, Eylül ayı promosyon kampanyalarını Ekim ayı için de güncellerken, kimi bankalar da Eylül kampanyasını aynen devam ettiriyor. Öte yandan Ekim ayında da memur maaş promosyonları için kurumlardan açıklama geliyor.

YENİLEYEREK RAKAMI YÜKSELTİN

Promosyon almak için 3 yıllık taahhüt şartını tamamlayanlar bu kampanyaları inceleyerek bir banka ile anlaşma yapıp 10 bin lirayı bulan emekli promosyonu alabiliyor.

Ancak 2020 ve sonrasında promosyon anlaşması yapanların henüz süresi bitmedi. Özellikle 2020 yılında anlaşma yapanların aldığı promosyon rakamları bugün verilenlerin 10'da biri kadar yok.

Emekli promosyonunda ekim ayı rüzgarı. Emekliler, memurlar dikkat. Ekim ayı promosyonları güncellendi. Memur promosyon ücreti rekor kırdı

YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ÇOK KOLAY

500 TL'den başlayıp 1.500 TL'ye kadar çıkan promosyonları alan emekliler şimdi yüksek paraları almak istiyor. Bunun için yapılması gereken işlemler çok kolay.

Bu noktada sizin emekli promosyonunun aldığınız tarih çok önemli. Diyelim 2021 yılında promosyon aldınız ve size 1.500 TL ödendi.

Sizin yeniden promosyon almanız için süre 2024 yılında dolacak. Bu durumda sizin henüz 2 yıl daha beklemeniz gerekiyor. Oysa bankanız şu anda 1.500 TL'nin çok üstünde promosyon ödüyor. Bu durumda sözleşme bozmanız gerekecek.

 

3 yıl için söz verdiğinizden dolayı 2 yıllık promosyonu geri iade edeceksiniz. Yukarıdaki örneğe bakarsak bu emeklimiz aldığı 1.500 TL'nin 2 yıllık iadesi olan 1.000 TL'sini geri ödediğinizde artık yeniden bir anlaşma yapma hakkınız doğuyor. Böylece isterseniz aynı bankaya isterse farklı bankaya başvurarak yeni promosyonuzu yüksek ödemeyle alabileceksiniz.

Emekli promosyon aldığı bankadan kredi kullanmışsa emekli maaşı için banka, değişikliğe izin vermiyor. Oysa kredi ile promosyonunun bir ilgisi bulunmuyor.

Kredi borcu zamanında ödendiği sürece emekli istediği bankadan maaşını alabiliyor. Bazı bankaların da sözleşmesini bitiren emeklilere çok küçük rakamlar teklif ettikleri şikayetleri bulunuyor. tüm şikayetler için tüketici hakem heyetlerine başvurmak mümkün.

YARGITAY KARARI VAR: EMEKLİ MAAŞI İÇİN HACİZ UYGULANAMAZ!

Bu konuda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun aldığı bir emsal karar da bulunuyor. 2021/829 nolu emsal karara göre Emekli maaşına bloke konulmasına dair muvafakatnamelerin önceden düzenlenemeyeceği, kredi sözleşmesi esnasında verilen muvaffakatnamenin geçersiz olduğu belirtiliyor. Böylece emekli maaşına haciz getirilemeyeceği gibi kredi borcundan dolayı bloke de konulamıyor. Yargıtay'ıan benzer kararlarında da emekli maaşına bloke konulamayacağı hüküm altına alınmış durumda.

 

POLİS BANKA PROMOSYONU MİKTARI BELLİ OLDU

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Vakıfbank ile yapılan yeni banka maaş promosyonuna ilişkin protokole göre, tüm personele tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın 27 bin lira ödenmesinin karara bağlandığını açıkladı.

2022'de memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmelerin gerçekleştirildiği ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girildiği ifade edildi.

Kamu personeli için en yüksek banka promosyonu 41 bin 500 lira ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin