Elif Şafak, İngiltere'nin en prestijli edebiyat ödüllerinin jüri üyesi oldu!

Ünlü yazar, Baileys Prize’ın jüri üyesi oldu...

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak, İngiltere'nin en prestijli edebiyat ödüllerinin jüri üyesi oldu!

İngiltere’nin kadın yazarlara saygı duruşunda bulunduğu saygın edebiyat ödüllerinden Baileys Prize uzun aday listesi açıklandı. Juri üyeleri arasında Elif Şafak’ın da yer aldığı organizasyonda bu yıl Kate Atkinson ve Anne Enright gibi usta yazarların eserleri de yer aldı. 



Jüri üyesi Elif Şafak uzun aday listesinin açıklandığı panelde şunları söyledi: “Uzun aday listemizin çoğunluğunu ilk roman yazarları oluşturuyor. Listede aynı zamanda usta kalemler de bulunuyor. Ama bu liste, edebiyat dünyasına giriş yapan eserlerin büyük yayınevlerine ihtiyaç duymadığını gösteriyor.”



170’den fazla romanın jüri tarafından değerlendirildiğini açıklayan Şafak, “Baileys Prize’a edebiyat alanında kadın-erkek eşitliğine vurgu yapması açısından ihtiyacımız olduğuna inanıyorum” yorumunu yaptı. 



Toplam 20 yazar ve eserinin yer aldığı uzun aday listesinde yarışa 11 yazar, ilk romanları ile adlarını yazdırdı. Kadın yazarları teşvik amacıyla verilen ödülde Britanya’da basılması ve İngilizce yazılması gibi koşullar aranan eserlerde, millet farkı gözetilmiyor. Baileys Prize’ı önceki yıllarda kazanlar arasında Zadie Smith, Lionel Shriver ve Eimear McBride gibi isimler bulunuyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin