Elazığspor'un yeni stadından Atatürk'ün adı çıkarıldı! Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

Elazığspor'un stadının yenilenmesinin ardından daha önce Elazığ Atatürk Stadyumu olan ismin yerine Elazığ Stadyumu tabelası asıldı. Stadyumun yeni isminde Atatürk'ün adına yer verilmemesi ise sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Elazığspor'un yeni stadından Atatürk'ün adı çıkarıldı! Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

3. Lig'de mücadele eden Elazığspor'un stadındaki yenileme çalışmaları sonrası stada yeni tabelası asıldı. Tabeladaki isim ise tepki çekti.

Elazığ'ın 1974'ten bu yana maçlarını oynadığı Atatürk Stadyumu, yeniden inşa edildi ve stada asılan yeni tabelada "Elazığ Stadyumu" yazdığı görüldü. Atatürk adının tabelada yer almaması ise sosyal medyada büyük tepki aldı.

''TABELA SEHVEN ASILMIŞ''

Konuyla alakalı açıklama yapan Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ Stadyumu tabelası sehven asılmış bir tabela. Elazığ stadyumu işin adı müteahhit firma da işin adını öyle asmış. İsim daha belirlenmedi ama Atatürk stadyumu olduğu için bizim niyetimiz şöyle; Atatürk Stadyumu olarak değil sadece Atatürk Spor kompleksi olarak belirleyelim. Atatürk Spor komplesinde olarak Atatürk Stadyumu olarak belirleyelim. Yani kompleksin hepsi yine eski ismiyle muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eski ismi de muhafaza edilecektir” dedi.

GÜRSEL EROL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Atatürk isminin silinmesine Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimlerini stadyumlardan silmek kimsenin haddi değildir. Devletçi ve Atatürkçü bir kent olan Elazığ'da Atatürk'ün isminin silinmesine hiçbir Elazığlı kabul etmeyeceği gibi buna müsaade edenlere ise gereken tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin