Vincent Aboubakar'ın, Başakşehir karşısındaki 1 gol ve 1 asistlik performansı Beşiktaş'a üç puanı getirdi

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Beşiktaş mücadeleden Aboubakar ve Masuaku'nun golleriyle 2-0 galip ayrılmayı başardı.

Google Haberlere Abone ol
Vincent Aboubakar'ın, Başakşehir karşısındaki 1 gol ve 1 asistlik performansı Beşiktaş'a üç puanı getirdi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde perşembe günü Gent ile oynadığı maçta 1-1 berabere kalan Başakşehir, ligdeki son maçında sahasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup edip moral depolayan Beşiktaş'ı konuk etti.

Konuk ekip Beşiktaş 15. dakikada Vincent Aboubakar ve 55. dakikada Arthur Masuaku'nun golleriyle mücadeleden 2-0'lık skorla galip ayrılmayı başardı. Ev sahibi Başakşehir'de Januzaj, 35. dakikada Gedson'a yaptığı sert faulün ardından VAR incelemesi sonucunda kırmızı kart gördü.

Beşiktaş bu sonuçla puanını 46'ya yükseltirken, Başakşehir ise 40 puanda kaldı.

TAYYİP TALHA MAÇA DEVAM EDEMEDİ

Ceza sahasından topu uzaklaştırmak isterken Figueiredo’nun dizine müdahalesiyle acı çeken Tayyip Talha, 39. dakikada kendisini yere bıraktı. Hakem Mete Kalkavan’ın oyunu durdurmasıyla sahaya sedye istendi ve siyah-beyazlı genç stoper soyunma odasına götürüldü. Şenol Güneş zorunlu değişiklikte Saiss’i oyuna sürdü.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Başakşehir-Beşiktaş maçında ilk düdük sesi geldi.

7' Başakşehir'in sağ çizgiden Januzaj ile kullandığı serbest vuruşta yapılan ortaya Aleksic dokundu. Top çerçeveyi bulmadı.

15' Beşiktaş gol perdesini açan taraf oldu. Salih'in pasıyla ceza sahasına çok iyi hareketlenen Aboubakar yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

35' Başakşehir'de Januzaj, VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

41' Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaştı. Figueiredo'nun kafa vuruşunda Mert topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

45' Beşiktaş ilk yarıyı Aboubakar'ın attığı golle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

55' Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Savunmadan çok iyi paslarla çıkan Beşiktaş'ta Masuaku ceza sahasına girer girmez çok sert bir vuruşla ağları sarstı ve skoru 2-0'a getirdi.

58' Masuaku'nun pasında sol çaprazda topla buluşan Cenk Tosun'un Leo Duarte'den sıyrılarak ceza sahası içerisine girip yaptığı vuruş dışarı gitti.

70' Beşiktaş'ta Nathan Redmond ve Salih Uçan kenara gelirlerken Valentin Rosier ve Alexandru Maxim oyuna dahil oldular.

90+6' Beşiktaş üçüncü gole çok yaklaştı. Maxim'in sert şutu direğin bir karış yanından auta gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin