Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ile ilgili tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'tan flaş açıklama: Yarından itibaren...

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak kararını değerlendirdi. "Ekrem İmamoğlu yarından itibaren siyasi yasaklı değil. Belediye başkanlığını filan bırakmıyor." diyen Yarkadaş, AK Parti'nin de şaşkınlık içinde olduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ile ilgili tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'tan flaş açıklama: Yarından itibaren...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

tv100 yayınına bağlanan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

"Halkın verdiği yetki mahkeme yoluyla alınamaz"

Yarkadaş "Ekrem İmamoğlu bu kararı öğrenirken yanında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vardı. Karar kendisine bildirildikten sonra kararı Akşener ile paylaştı ve ardından da 'Halkın verdiği yetki mahkeme yoluyla alınamaz' dedi. Bu Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı ilk değerlendirmeydi. Meral Akşener ile İmamoğlu değerlendirme toplantısı yaptı. Akşener ve İmamoğlu’nun birazdan İBB Binası önünde halka hitap etmeleri bekleniyor. Şuan Saraçhane binasının önünde Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için toplanan yurttaşlar var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya’daki tüm programlarını iptal ederek Türkiye’ye dönüş hazırlığı başladı. Muhtemelen 21.30 sularında İstanbul’da olacak." ifadelerini kullandı.

"Bu karar akıldışı ve hukukdışı"

Mahkemenin kararıyla ilgili Yarkadaş "Bu karar akıldışı ve hukukdışı. Ortaya çıkan karar Ekrem İmamoğlu’na verilmiş bence  haksız bir karar. Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencileri bile böyle bir davanın açılmaması gerektiğini, hem de dava açılmış olsa bile İmamoğlu’na ceza verilmemesi gerektiğini bilirler. Bu ceza İstinaf Mahkemesine gidecek. Mahkeme bu kararı onarsa Yargıtay yolu açık. Dosya kendi seyrinde devam ederse 2-3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Siyasi müdahale olursa dava bu süreçlerden daha çabuk sonuçlanır. Dava İstinaf ve Yargıtay’da onaylanırsa İmamoğlu’na siyasi yasak gelir. En az 3 yıl siyaset yapamaz. Aldığı ceza ve üstüne 3 yıl konulduğunda 6 yıl 15 gün siyasi yasaklı konuma gelir." dedi. 

 

"AK Parti cephesinde de bir şaşkınlık vardı"

Yarkadaş "Ekrem İmamoğlu yarından itibaren siyasi yasaklı değil. Belediye başkanlığını filan bırakmıyor." dedi.

AK Parti'den görüştüğü isimlerin düşüncesini paylaşan Yarkadaş "AK Parti cephesinde de bir şaşkınlık vardı. Ceza çıkmasını beklemediklerini, ceza çıkarsa İmamoğlu’nun ‘kahraman’ olacaklarını söylediler." sözleriyle aktardı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin