Kılıçdaroğlu Almanya'dan apar topar döndü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayağının tozuyla Saraçhane'ye gitti. Kılıçdaroğlu'ndan Saraçhane'de flaş açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Karardan önce İmamoğlu'na destekte bulunan Kılıçdaroğlu, Berlin ziyaretini yarıda keserek özel uçakla İstanbul'a döndü. Kılıçdaroğlu havalimanında açıklama yaptı ve ardından da Twitter'dan yeni bir video yayınladı. Türkiye'ye dönen Kılıçdaroğlu direkt Saraçhane'ye geçti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Almanya'dan apar topar döndü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayağının tozuyla Saraçhane'ye gitti. Kılıçdaroğlu'ndan Saraçhane'de flaş açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava hakkında bir video yayınlayarak “Beraat dışında verilecek her karar saray talimatının ve kumpasın itirafı olacaktır” dedi. Öte yandan Almanya'da bulunan Kılıçdaroğlu hazırlanan özel uçakla İstanbul'a döndü.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK'nın "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetti.

KILIÇDAROĞLU'NA HAVALİMANINDA KARŞILAMA

Özel uçakla İstanbul'a gelen CHP liderini İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP'li vekiller karşıladı.

Kılıçdaroğlu Almanya'dan apar topar döndü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayağının tozuyla Saraçhane'ye gitti. Kılıçdaroğlu'ndan Saraçhane'de flaş açıklamalar

Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından Saraçhane'ye geçti.

Kılıçdaroğlu Almanya'dan apar topar döndü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayağının tozuyla Saraçhane'ye gitti. Kılıçdaroğlu'ndan Saraçhane'de flaş açıklamalar - Resim : 2

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Saraçhane'de, "Senin başarılarını kıskanıyorlar. Hazmedemiyorlar ama hazmadecekler. İstanbul'un rantına doymadılar. Oları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan bu rantı İstanbullulara teslim edecektir. Buna tahammül edemiyorlar, rantı almak istiyorlar. Allah büyüktür." açıklamasını yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

Kılıçdaroğlu Berlin'de, havalimanına hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada sonuna kadar adaleti savunacaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hukukun nasıl katledildiği bir kişinin iradesine teslim edilen devletin nasıl çürüdüğünü, adaletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Ama şundan hiç kimsenin endişe duymaması lazım biz sonuna kadar adaleti savunacağız, adaletsizliği yapanların da yanına bırakmayacağız."
Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'yla 12 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava hakkında bir video yayınlayarak “Beraat dışında verilecek her karar saray talimatının ve kumpasın itirafı olacaktır” dedi.

 İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

"Ekrem başkanın ve İstanbulluların davaya bakan hakim daha önce sözlerin kime yönelik olduğu, muahatabı belli. Tartışmasız Süleyman Soylu'ya karşı söylendiği belli demiştim bunu diyen bir hakimin vereceği karar açık ve nettir, beraat dışında verilecek her karar saray talimatının ve kumpasın itirafı olacaktır. Sarayı son kez uyarıyorum, yargının üzerinden elinizi çekin bu halk kimsesiz değildir, aklınızı başınıza alın"  

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ VİDEO

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kararın kesinleşmesinin ardından Twitter hesabından bir açıklama daha yaptı. Kılıçdaroğlu yayındaladığı videoyu, "Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki, bu ülkede artık darbeci de Saraydır, yasakçı da Saraydır!
Öyle de muamele göreceklerdir." notuyla paylaştı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin