Düzenli cinsel ilişki yaşayan herkesi ilgilendiriyor: Bu belirtiler cinsel tiksinti içerisinde olduğunuzu gösteriyor. Cinsel tiksinti nedir?

Düzenli cinsel ilişki içerisinde olan herkesi ilgilendiriyor. Bu belirtiler cinsel tiksintinin olduğunu gösteriyor. Aman dikkat!

Google Haberlere Abone ol
Düzenli cinsel ilişki yaşayan herkesi ilgilendiriyor: Bu belirtiler cinsel tiksinti içerisinde olduğunuzu gösteriyor. Cinsel tiksinti nedir?

Cinsle ilişki partnerlerin birbirlerine olan güvenlerini ve esasında birbirlerini tanıyabilmelerini sağlayan oldukça önemli bir unsurdur.

Sağlıklı bir cinsel ilişki içerisinde olabilmek için dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur bulunmaktadır.

Bu unsurların başında şüphesiz kişilerin birbirleriyle hemen hemen her konuyu açık bir şekilde konuşabilmesi gerekirken bazı durumlarda cinsel ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerleyememesine neden olan belli başlı etmenler de bulunabilmektedir. 

 

Çoğu zaman halk arasında bilinmeyen ya da çözümü için yanlış kişilerle iletişime geçilen durum cinsel tiksinmedir. Cinsel tiksinti, sürekli yahut tekrarlayıcı bir şekilde kişinin ya da kişilerin cinsel ilişkiye karşı tiksinme duyusunun oluşmasıdır. 

Cinsel tiksinti pek çok neden dolayısıyla kişide var olabilen bir durum olurken  anksiyeteye dayalı bozukluklar veya panik bozuklukları yaşayan kişilerde daha sık rastlanabilmektedir.

Cinsel tiksinti nasıl geçer?

Cinsel ilişkiye girme konusunda tiksinti duyusu içermeniz durumunda bu durumu  doktorlardan, psikologlardan, seks terapistlerinden ve hatta belki bir fizyoterapistlerle konuşarak aşabilmeniz mümkündür.

Bu noktada cinsel tiksinti sürecini doğru şekilde saptamanız ve elbette süreci olabildiğince açık bir şekilde uzman kişilerce paylaşmanız sürecin çok daha sağlıklı ilerleyebilmesini sağlayacaktır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin