Düşen yolcu uçağında bilanço çok ağır oldu: Ölü sayısı 72'ye çıktı! Korkunç kazada kimse sağ çıkamadı kazanın sebebi ise yeni anlaşıldı

Nepal'de 15 Ocak'ta düşen yolcu uçağından acı haberler gelmeye devam ediyor. Düşen uçakta yapılan çalışmalar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye çıktığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Düşen yolcu uçağında bilanço çok ağır oldu: Ölü sayısı 72'ye çıktı! Korkunç kazada kimse sağ çıkamadı kazanın sebebi ise yeni anlaşıldı

Nepal'in Pokhara kenti yakınlarında 68 yolcu, 4 mürettebat taşıyan yolcu uçağı düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken arama kurtarma çalışmalarının devam edildiği kaydedildi. Devlet televizyonu, kaza yerinden bazı kişilerin cansız bedenlerinin çıkarıldığı duyurdu.

Nepal'de 15 Ocak'ta düşen yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye çıktı.

Başkent Katmandu'dan Pokhara'ya gitmek üzere havalanan Yeti Hava Yollarına ait "ATR 72" tipi yolcu uçağının düştüğü Seti Nehri Vadisi yakınındaki arama çalışmalarında 2 ABD vatandaşının cansız bedenine daha ulaşıldı ve toplam ölü sayısı 72'ye yükseldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, aralarında ABD vatandaşlarının da yer aldığı 72 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasından "derin üzüntü duyduklarını" vurgulayarak bu kişilerin ailelerine taziyelerini iletti.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal, kazanın soruşturulması için 5 kişilik komite kurulmasına karar verirken, ülkede 1 günlük ulusal yas ilan etmişti.

KAZANIN SEBEBİ BELLİ OLDU 

Yolcu uçağının ineceği Pokhara Uluslararası Havalimanı'nda aletli iniş sisteminin çalışmadığı bildirildi.

Nepal Sivil Havacılık İdaresi Sözcüsü Jagannath Niroula, Pokhara Uluslararası Havalimanı'nın 1 Ocak'ta faaliyete geçtiği bilgisini verdi.

Niroula, havalimanında, uçakların güvenli bir şekilde iniş yapmasına yardımcı olan aletli iniş sisteminin 26 Şubat'a kadar çalışmayacağını söyledi.

Merkezi Hindistan'da bulunan Güvenlik Önemlidir Vakfının kurucusu Pilot Amit Singh, aletli iniş sisteminin veya seyir yardımcılarının çalışmamasının kazaya neden olmuş olabileceği değerlendirmesini yaptı.

"Seyir yardım araçlarınız yoksa Nepal'de uçmak çok daha zor ve uçuş sırasında sorun yaşandığında pilotlara daha fazla iş yükü biniyor." ifadesini kullanan Singh, aletli iniş sisteminin olmayışının Nepal'deki hava güvenliğinin "yeterli olmadığına işaret ettiğini" aktardı.

Bu arada, Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, kazada hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya geldi ve otopsi sürecinin hızlandırılması için hastanelere çağrıda bulundu.

Havacılık uzmanları uçağın alçak irtifada kontrolden çıktığını iddia ederken, ülkede "son 30 yılın en ölümcül kazası" olarak kayda geçen olayın kesin nedeni henüz belirlenemedi.

Uçuş Güvenliği Vakfının verilerine göre, Nepal'de 1946'dan bu yana 42 ölümcül uçak kazası meydana geldi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin