Dünyada aylık ücrete göre en pahalı internet hangi ülkelerde? Türkiye kaçıncı sırada? İşte sıralama…

Dünyada internetin en pahalı olduğu ülkeler belli oldu. Norveç internetin en pahalı olduğu ülke olurken Türkiye sıralamanın en alt kısımlarında yer alarak euro kurunun etkisiyle en ucuza internet kullanan ülkeler arasında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyada aylık ücrete göre en pahalı internet hangi ülkelerde? Türkiye kaçıncı sırada? İşte sıralama…

Son yıllarda Türkiye’de yükselen enflasyon ve artan döviz kuru nedeniyle pek çok internet sağlayıcısi, hizmetlerinde fiyat artışlarına gitti. Bulunduğumuz sene içerisinde de zam yapmayan sağlayıcı neredeyse yok.

Picodi Türkiye tarafından tarafından paylaşılan liste, sağlayıcıların 100 Mbps hız için istedikleri abonelik ücretine göre hazırlandı. Bununla beraber karşılaştırma, sağlayıcıların resmi web sitelerindeki fiyatların ortalaması baz alınarak yapıldı. 

Sıralamanın birinci sırasında Norveç bulunuyor. Ülkede faaliyet gösteren sağlayıcılar, 100 Mbps hız için ortalama olarak aylık 75,1 Euro karşılığında hizmet veriyor. İkinci sırada ise 58,8 Euro ile İzlanda yer alıyorken, hemen ardından onu 53.8 Euro ile Avustralya takip ediyor.

shiftdelete.net'teki habere göre listenin biraz daha aşağısına kaydırdığımızda ABD‘de ortalama aylık ücretin 47,3 Euro olduğunu görüyoruz. Bu ücret, Birleşik Krallık‘ta ise 43,8 Euro. Peki oldukça merak edilen Türkiye‘de fiyat ne durumda?

Verilere göre Türkiye‘de 100 Mbps hız için ortalama aylık ücret 12,7 Euro. Ülkemiz, sıralamanın en alt kısımlarında yer alarak en ucuza internet kullanan ülkeler arasında bulunuyor. Tabii bunun nedeni tahmin edebileceğiniz üzere Euro biriminin baz alınması.

Ülkemizde bu hızda hizmet alabilmek için 300 TL ile 550 TL civarında bir bedel ödemek gerekiyor. Bu bağlamda TL birimi bazında sıralama yapılacak olursa ülkemiz, karşılaştırmalarda oldukça pahalı.

Dünyada aylık ücrete göre en pahalı internet hangi ülkelerde? Türkiye kaçıncı sırada? İşte sıralama… - Resim : 2

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler internet Türkiye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin