Dünya medyası Erdoğan'ın o sözlerini 'son dakika' olarak duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'terör tanımını genişletme' çağrısı dünya medyasında yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya medyası Erdoğan'ın o sözlerini 'son dakika' olarak duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle doktorlara verdiği yemek sırasında yaptığı "terör tanımının genişletilmesi" çağrısı, dünya medyasında geniş yankı buldu. Uluslararası haber ajansları Erdoğan'ın sözlerini 'son dakika gelişmesi' olarak duyurdu.



ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 



Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda doktorlara hitap etmiş ve şunları söylemişti: "Elinde silahı olan, bombası olan terörist ile unvanını, kalemini amacına ulaşabilmesi için teröristin emrine verenin de hiçbir farkı yoktur. Unvanının milletvekili olması, akademisyen olması, yazar, gazeteci olması o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. O eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu destekçilerdir, bu yardakçılardır. Bu bakımdan terör ve terörist tanımını yeniden yaparak ceza kanunumuza derç etmeliyiz diye düşünüyorum.”



REUTERS VE AP ‘SON DAKİKA’ GEÇTİ



Erdoğan’ın bu sözlerini ilk geçen uluslararası ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, 'flaş' geçtiği haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin Başkent Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından geldiği vurgulandı. Associated Press'in (AP) de benzer bir vurguyla verdiği haberinde, Erdoğan'ın demeçlerinin HDP'ye, muhalif gazetecilere ve hükümete şiddeti durdurma çağrısı yapan akademisyenlere yönelik olduğu öne sürüldü. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin