Doğacak çocuğunun ismini bakın kime sordu! Yapay zeka bebek bekleyen çiftin başına bela oldu: Çocuğun adı ne olsun diye yapay ChatGPT'ye sordu azarı yedi!

Hong Kong'da bebek bekleyen bir çiftin arasına yapay zeka girdi.

Google Haberlere Abone ol
Doğacak çocuğunun ismini bakın kime sordu! Yapay zeka bebek bekleyen çiftin başına bela oldu: Çocuğun adı ne olsun diye yapay ChatGPT'ye sordu azarı yedi!

Hong Kong'da bir anne adayı, yakında doğacak çocuklarına ad bulmak için ChatGPT'ye danışan eşini sanal aleme şikayet etti.

Bölgenin en popüler forumlarından DiscussHK'de paylaşılan bir gönderide adı bilinmeyen anne, "Ne ad koyalım?" diye sorduğu eşinin yapay zeka destekli sohbeti botuna koştuğunu söyledi:Baba o mu yoksa yapay zeka mı?

Gönderiye göre baba adayı, ChatGPT'ye şu mesajı attı:

Yakında doğacak bebeğim için bir Çince ad bulmama yardım eder misin? O bir erkek. Umarım zeki, yakışıklı, uzun boylu ve şanslı olur.

Sohbet botu bu sorunun ardından Zhiyu (bilge evren) ve Meifen (güzel dağlar) gibi öneriler sıraladı. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, sonuçtan memnun olmayan baba, "Başka önerin var mı?" sorusunu yöneltti. ChatGPT böylece Mingli (anlamak) ve Yongyi (cesur ve kararlı) gibi daha geleneksel isimlerle geldi.

Önerileri beğenen adam, eşine listeyi gösterdi. Ancak anne adayı bunların hiçbirini beğenmedi. Çocuğa isim vermenin önemli bir süreç olduğunu savunan kadın, şu ifadeleri kullandı:

Belli ki düşünemeyecek kadar tembel. Çocuğunun adını koymak umurunda bile değil.
Gönderiye yorum yapan bir kişi şöyle konuştu:

Aslında yapay zekaya sormak sözlüğe bakmaya benziyor. Sözlüğe bakmak eski bir yöntem, yapay zekaya sormaksa modern ve zekice. Yani neden onu azarlaman gerekiyordu ki? Çağa ayak uydurduğu için övmen gerekmez miydi?
Anne adayına destek veren bir kullanıcıysa "Çocuğa isim vermek doğumdan sonraki ilk önemli şey. Nasıl bir ebeveyn bunu yapacak kadar tembel olabilir?" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin