Dilan Alp'in dosyası savcılıktan döndü

Alp’in avukatları, İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Dilan Alp'in dosyası savcılıktan döndü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Alp’in 1 Mayıs’ta polisin attığı gaz kapsülüyle başından yaralanmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında yapılan suç duyurusunda bir skandala imza attı. Savcılık, dosyayı TBMM Başkanlığı’na göndermesi gerekirken işleme almayarak dilekçeyi yok saydı.



‘Suça azmettirme’ şikayeti



Konuyla ilgili soL’a konuşan Dilan Alp’in avukatı Gülizar Tuncer, Dilan’ı yaralayan polis memurları dışında İçişleri Bakanı Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında da olaydan sorumlu oldukları ve suça azmettirdikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.



Bakan, milletvekili, kamu görevlisi gibi görevlerde bulunan kimseler hakkında soruşturma açılması için farklı prosedürler bulunduğunu vurgulayan Tuncer, Başsavcının, Emniyet Müdürü ve Vali hakkındaki şikayet dilekçelerini Yargıtay Cumhuriyet Başsav-cılığı’na iletirken, Bakan Güler’le ilgili şikayeti “Anayasa’nın 100. ve TBMM içtüzüğünün 107. Maddesine göre, TBMM üye tamsayısının 1/10 çoğunluğunun önerge vermesini gerektirdiği ve bunun Meclis’te kabul edilmesinin gerekli olduğu” gerekçesiyle işleme almadığını söyledi. Tuncer, herkesin Meclis’e ulaşamadığını, bu şekilde mağdur olanların hak arama yollarının kapandığını vurguladı.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin