Dev bankaya el konulacak iddiası! Fuat Avni yazdı

Twitter fenomeni, yeni bir operasyon yapılacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Dev bankaya el konulacak iddiası! Fuat Avni yazdı

Operasyonları önceden haber veren Twitter kullanıcısı Fuat Avni, 423 bin takipçisi bulunan @fuatavni_f hesabından, yeni iddialarda bulundu.



Hükümet karşıtı paylaşımlarıyla bilinen Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İş Bankası'nın TMSF'ye devredilmesi talimatının verildiğini öne sürdü.



Hükümete yakın medyanın da İş Bankası ile yaptığı haberlerle hukuksuzluğa zemin hazırladığını iddia eden Fuat Avni, şu paylaşımlarda bulundu:



1. Yezid BDDK'ya Bank Asya'nın TMSF'ye devredildiği gibi İş Bankası'nın da devredilmesi talimatını verdi.



2. Zift Medyası, İş Bankası hakkında yaptığı haberlerle yeni bir hukuksuzluğa zemin hazırlıyor.



3. Yezid, İş Bankası'ndaki CHP ve Sandık'a ait hisselerin TMSF'ye seçimlerden önce geçmesini istiyor.



4. BDDK, Sandık'a ait hisselerin kurucularda aranan şartları taşıyıp taşımadığını sorgulamak için 45 gün süre verip belge isteyecek.



5. Belgelerin bu sürede tamamlanması mümkün değil, Bank Asya'da olduğu gibi hisseler hukuksuz şekilde TMSF'ye devredilecek.



6. Meclis'te görüşmeleri yapılan Bankacılık Kanunu'na son dakikada bir madde eklenecek.



7. 'Siyasi partilerin bankalarda hissedar olamayacağı ve mevcut olan partilerin ortaklık haklarının TMSF'ye geçeceği'



8. AKP ve BDDK'daki Kozmik Çalışma Grupları bu süreci sözüm ona çok gizli şekilde yürütüyor.



9. Dolar yükselirmiş, işsizlik artarmış, ekonomi zarar görürmüş, ülkenin imajı bozulurmuş kimsenin umurunda değil.



10. Yezid, bu arada kamu bankasından çok düşük faizli, birkaç yıl ödemesiz kredilerle filosuna yeni gemiler ekliyor.



11. Ne yaparsan yap iktidarın yıkılacak. Kaybedenlerdensin.



Star, Akşam ve Güneş gazeteleri geçtiğimiz günlerde İş Bankası'yla ilgili 'yolsuzluk' iddiaları ortaya atmış, banka, iddiaları şu açıklamasıyla yalanlamıştı:



"'Yolsuzluk ve hortumlanma'nın konusu gibi gösteren çeşitli haberlere yer verildiği görülmüştür.



Söz konusu haberlerdeki iddialar ile herhangi bir ilgimiz bulunmadığı gibi Bankamızdaki bütün işlemlerin ulusal ve uluslararası yasalar ve resmi mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü de açıktır.  Bankamızın yasalara, mevzuata ve köklü etik anlayışına aykırı herhangi bir işleme taraf olması kesinlikle söz konusu değildir.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inisiyatifiyle 1924 yılında kurulduğundan bu yana halka açık bir şirket olan Türkiye İş Bankası, bugün Munzam Sandığı aracılığıyla çalışanlarının ve emeklilerinin ortak olduğu, ülkemizde benzeri olmayan bir ortaklık yapısına sahiptir. Bankamızın ortaklık yapısında İş Bankası Munzam Sandık Vakfı %40,15 hisseye sahiptir, halka açık pay %31,76 oranındadır, kalan %28,09 oranındaki Atatürk hisseleri ise Cumhuriyet Halk Partisi tarafından temsil edilmektedir.  Atatürk’ün vasiyeti çerçevesinde mülkiyeti Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait olan bu hisselere ilişkin temettü geliri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na bırakılmış olup, temettü ödemeleri Bankamız Ana Sözleşmesi ve yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır.



Türkiye İş Bankası faaliyetlerini hukuka, yasal mevzuata, ahlaka ve milli değerlere uygun şekilde yerine getiren köklü bir kurumdur. Bu tür haber, iddia ve yorumlara itibar edilmemesini, söz konusu yayın kuruluşları hakkında Bankamızca hukuki süreç başlatıldığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin