Dershaneler Zaman'ın manşetinden inmiyor! Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan Başbakan'a açık mektup!

Zaman gazetesi dershaneleri manşetten savunmaya devam ediyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan'a seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Dershaneler Zaman'ın manşetinden inmiyor! Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan Başbakan'a açık mektup!

Dershaneleri kapatmayı öngören yasa tasarısına Zaman gazetesinin tepkisi dinmiyor. Gazete, bugünkü manşetine de ‘Bu çağda devlet zoruyla dönüşüm yapılamaz’ başlığıyla konuyu taşıdı ve Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın  mektubuna yer verdi. Dumanlı’nın Başbakan’a açık mektubu şu şekilde:



"BAŞBAKAN’A AÇIK MEKTUP



[TARİHE KISA BİR NOT DÜŞMEK İÇİN] 

    

Sayın Başbakanım,



Siz de gayet iyi bilirsiniz ki, tevhid akidesine sımsıkı bağlı insanlar, hiçbir kul karşısında eğilip bükülmeden gerçekleri dosdoğru söylemekle mükelleftir. Hele söz konusu milletin himmetiyse! Zor zamanda hak ve hakikati haykırmak, tarihî bir hatanın önüne geçmek, O’na inanan her bir fert için vazife-i kutsiye haline gelir. Milletin kaderinde derin izler bırakacak bir konuda gördüğümüz hakikatleri söylemeye mecburuz. Zira, “Hakkın hatırı âlidir”. Öyle ümit ederim ki, idareci olmanın ağır sorumluluğunu taşıyan sizler de kardeşlerinizden gelen tenkit ve teklifleri duymak istiyorsunuzdur.



Konuşmalarınızdan anlaşılıyor ki kırgınsınız, dargınsınız. İnanın sizi seven, size itimat eden insanlar da en az sizin kadar kırgın ve dargın. “Eğitimin onca problemi varken neden dershaneleri kapatıyorsunuz?” sorusunun karşılığı yok çünkü. Kelime oyunları ile yapılan ambalajlar, gönüllerde oluşan yarayı sarmaya yetmiyor. Bir zamanlar kanun zoruyla kapatma ve dönüştürmenin mağduru iken, şimdi bu kavramları sık sık kullanmanız insanların yüreğini burkuyor. Hal böyle olunca mevzu sadece dershanelerin kapanıp kapanmaması ile sınırlı kalmıyor, derin endişeler, insanların vicdanını sızlatıyor. Şu yaşanan sürece insanlar bir anlam veremiyor."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin