Cumhuriyet gazetesine destek ziyareti

TGC Yönetim Kurulu, gazeteye ziyarette bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesine destek ziyareti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Ziyarete TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Niyazi Dalyancı ile Kamil Masaracı katıldı.



Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ve Haber Merkezi Müdür Aykut Küçükkaya'yı ziyaret eden TGC Yönetim Kurulu üyeleri, "Cumhuriyet Gazetesi'nin haber özgürlüğü sindirilmek isteniyor. Dayanışma mesajı vermek için bugün buradayız" dediler.

     

TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Dileğimiz; halkın haber alma özgürlüğünü engelleyecek hiçbir durumun gerçekleşmemesi. Ama bu böyle olmuyor ne yazık ki. İktidar kesiminden de bu baskıları destekleyen açıklamalar geliyor” dedi ve ekledi: 



"Yönetim Kurulu olarak bugün Cumhuriyet'i ziyaret ettik. Düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller her gün biraz daha artıyor. Bu defa çok çirkin bir baskıyla Cumhuriyet gazetesinin haber özgürlüğü sindirilmek isteniyor. O nedenle Cumhuriyet'i ziyaret etmiş bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza destek vermek bizim görevimiz. Umuyoruz bugünler de geçecek. Bizim istediğimiz halkın gerçekleri öğrenmek, doğru bilgilenme hakkına sahip çıkmak, bunu sağlama yolunda mücadele vermek, bu mücadeleyi de sonuna kadar yapacağız."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin