Cumhuriyet davasında üçüncü gün: İddianame yokken hain ilan edildik

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, yönetici, muhabir ve avukatlarının yargılandığı davada üçüncü gün bugün görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet davasında üçüncü gün: İddianame yokken hain ilan edildik

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, yönetici, muhabir ve avukatlarının yargılandığı davanın ilk duruşmasında üçüncü gün bugün görülüyor. İlk iki günde 8 gazete çalışanının savunmaları alındı. Bugün ilk olarak köşe yazarı Hakan Kara'nın savunma yapıyor.



Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yöneticilerinin duruşmasının üçüncü günü İstanbul Çağlayan Adliyesi 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Bugünkü duruşmayı ulusal ve uluslararası basın kuruluşu temsilcileri ile birçok siyasetçi de izliyor.



İlk 2 günde Cumhuriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, karikatürist Musa Kart, okur temsilcisi Güray Öz, Cumhuriyet Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Güngör, gazetenin yayın danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik ve Bülent Utku’nun savunmaları alındı. Savunması henüz alınmayanlar ise, gazetenin köşe yazarı Hakan Kara, kitap eki yayın yönetmeni Turhan Günay ve gazetenin muhabiri Ahmet Şık.



Bugünkü duruşma başlamadan önce mahkeme başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, “Dün avukat arkadaşlarımızın biri anlamlandıramadığımız bir eylem yapmış. Bu avukat arkadaş yere 100 dolar atmış” diyerek olayın dava avukatları tarafından onaylanan bir fiil olmadığını belirtti.



Hakan Kara: İddianame yokken hain ilan edildik



Bugün ilk olarak köşe yazarı Hakan Kara savunmasını yapmaya başladı. “FETÖ ile bir tek fotoğrafım yok, Pensilvanya’ya gitmedim. Hüseyin Gülerce gibi FETÖ’den maaş almadım. Ne benim ne ailemin boğazımızdan tek kuruş haram para geçmedi. Şimdi FETÖ’cü Hüseyin Gülerce tanık, ben ise burada sanık olarak bulunuyorum” diyerek konuşmaya başlayan Kara şunları söyledi, “Cumhuriyet  Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt bir gazetedir. Gazetenin ismini Atatürk koydu. 40 yıldır Cumhuriyet gazetesi FETÖ ile mücadele etti. Dün FETÖ’cüler Cumhuriyetçileri ‘Ergenekoncu’ diyerek hapse attılar. Bugün ise FETÖ’cülük ile suçlanıp içeri atıldılar. Amaç hep aynı. Ayrıca böylece medyaya bir gözdağı verilmek isteniyor. Cumhuriyet asla taviz vermedi. Bağımsızlığını her zaman korudu. Hapse atıldığımız süre içerisinde yandaş medya bizim için henüz iddianame bile hazırlanmadan hain ilan etti.”



Kimler izliyor?



Cumhuriyet davası için IFJ, EFJ, IPI, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, PEN gibi çok sayıda uluslararası gazeteci ve yazar örgütlerinin temsilcileri Türkiye’ye geldi. CHP, HDP, Haziran Hareketi, EMEP, Halkevleri, DİSK gibi birçok parti, sendika ve kitle örgütü de adliye önünde yer aldı. Duruşmayı bugün takip eden isimlerden bazıları şöyle: Hasan Cemal, Zeynep Oral, Kemal Göktaş, Erdem Gül, Aslı Aydıntaşbaş, Tayfun Atay, Burcu Karakaş, Bülent Şık, Oğuz Güven, Oya Baydar, Oktay Ekşi. Hacı Bişkin / (Gazete Duvar)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin