Cumhurbaşkanlığı basın danışmanı: 'Cumhurbaşkanımız internete karşı olmaktan söz etmedi'

Lütfullah Göktaş, Erdoğan'ın sözlerinin çarpıtıldığını belirterek bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı basın danışmanı: 'Cumhurbaşkanımız internete karşı olmaktan söz etmedi'

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) heyetini kabulü sırasında yaptığı bir değerlendirmenin bazı medya organlarınca çarpıtıldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın internet konusundaki değerlendirmesi doğru anlaşılmalı. Doğru anlamanın yolu da, konuşmanın hangi çerçevede yapıldığına bakmaktan geçiyor" değerlendirmesini yaptı. 



Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CPJ ve IPI heyetinin kabulünde kendisinin de hazır bulunduğunu anımsattı.



Görüşme sırasında internet konusuna değinildiğinin doğru olduğunu kaydeden Göktaş, "Ancak Cumhurbaşkanımız internete karşı olmaktan söz etmedi. Bıçak örneğine atıfta bulunarak, sosyal medyanın IŞİD ve benzeri terör örgütleri tarafından propaganda aracı olarak da kullanılabildiğine dikkati çekti. Akabinde, bu olgunun endişe verici olduğunu, konuya ilişkin kaygılarının giderek arttığını vurguladı. Bu tür bir değerlendirmenin, internet karşıtlığı olarak yorumlanamayacağı ortadadır" ifadesini kullandı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın internet konusundaki değerlendirmesinin doğru anlaşılması gerektiğine işaret eden Göktaş, "Doğru anlamanın yolu da, konuşmanın hangi çerçevede yapıldığına bakmaktan geçiyor" değerlendirmesinde bulundu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin