Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir?

Yeni dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz oldu. Yeni kabinede yer alan Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşındadır, nerelidir? İşte Cevdat Yılmaz'ın hayatı ve siyasi kariyerine ilişkin ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir?

Yeni kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacak olan Cevdet Yılmaz, 1967 yılında Bingöl’de dünyaya geldi.  

ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi.

Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık DPT Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

23, 24, 26 ve 27. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi.

Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı. 60. Hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. AK PARTİ MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

27’nci dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı'ydı

2020 yılı Kasım ayından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Fuat Oktay'dan yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a tebrik

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak açıklanan Cevdet Yılmaz'ı tebrik etti.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki yeni kabinemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a ve tüm bakanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde birlikte çalışma onurunu takdir eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyor, milletimize hizmet yolunda aynı kabinede birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin