Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul depremi için önlem... Erdoğan, İstanbul için tarih verdi

6 Şubat Pazartesi günü yaşanan depremlerin ardından kentsel dönüşüm ve riskli yapılarla ilgili çalışamalara hız verildi. Deprem uzmanlarının uyarıları gözleri megakent İstanbul'a çevirmişti. Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda, Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada İstanbul için tarih verdi ve atılacak adımları anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul depremi için önlem... Erdoğan, İstanbul için tarih verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda, Belpınar ile Mesthüyük Köyleri ve Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, çiftçilere yönelik Akıllı Köy Evi projesiyle yeni bir model ortaya koyacaklarını açıkladı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası hakkında Erdoğan deprem tehlikesi bulunan İstanbul için, "Bir kısmı yerinde bir kısmı rezerv alanlardaki çalışmayla 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmamayı amaçlıyoruz." dedi.

Erdoğan, "Ülkemizin tüm yerleşim yerlerini afetlere dirençli hale getirene kadar kimsenin bizi engellemesine izin vermeden çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Bu yıl Ramazan'ı depremlerin yıkımları ve yaralarının gölgesi altında geçirdik. Bin yıllık vatanımız Anadolu'nun nice güzellikleriyle beraber afetleri de bizimle yaşıyor yaşayacak. Ülkenin yöneticileri ve vatandaşları olarak bize düşen görev binalarımızı sağlam yaparak afetlere karşı hazırlıklı olmaktır. Gerisi rabbimizin takdiridir. Son deprem felaketinin ardından hemen kollarımızı sıvadık. Depremin 15'inci gününden itibaren temelleri atıp inşaatlara başladık. Deprem bölgesinde 650 bin yeni yuva yapıyoruz. Bunlardan 319 binini bir yıl içinde teslim ederek şehirlerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Bölgedeki şehirlerimizin tamamının alt yapısını da yeniliyoruz. Küçük sanayi siteleri kurarak konutla birlikte istihdamı da gözetiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yeni bir kentsel dönüşüm kampanyasının müjdesini milletimizle paylaştık. Dönüşüm bedelinin yarısını devlet olarak bizim karşılayacağımız, yarısını da çok uygun şartlı borçlanma şeklinde bir teklif sunduk. 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmamayı amaçlıyoruz. 

Bay Bay Kemal ve avenesinden bu ülkeye fayda gelmez. Bunlar çöp, çamur, susuzluk demektir, bir yağmur olduğu zaman her tarafı lağımın götürdüğü şehirler demektir.  Bunlar projelerimize takoz olma peşinde. İstanbul'da belediye başkanı olduğum zaman susuzluk, çöp, çamur vardı. Ümraniye çöplüğünün patlaması neticesinde 39 vatandaşımızın ölümü vardı. Büyükşehirde de ilçede de CHP vardı. Bunlara 5 tane koyun teslim edemezsiniz. Teslime derseniz kaybeder gelirler.

Ülkemizin tüm yerleşim yerlerini afetlere dirençli hale getirene kadar kimsenin bizi engellemesine izin vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok. İlk temeli atışımızın 60'ıncı gününde inşasını 45 günde tamamladığımız köy evlerinin anahtarlarını teslim ediyoruz. Hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

Çiftçilere 10 yeni müjde

Bugün aynı zamanda çiftçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz. Afet alanlarındaki köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verecek, hayvan, yem alımlarını destekleyeceğiz. Sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi vereceğiz. Köylerde yaşayanlardan mevcut evini yıkıp bu modele uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere uygun şartlı finansman sağlayacağız. Afet alanları dışındaki vatandaşlardan kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere 'İlk Evim' şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı getiriyoruz. Sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak üreticinin gelirini garanti altına alacak, arz güvenliğini temin edecek, gıdadaki fiyat dalgalanmasının önüne geçeceğiz. Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki desteği artıracağız. Tarımsal üretimde basınçlı sulama altyapısını güçlendirerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesini sağlayacağız. Et-süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getiriyoruz. 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik vereceğiz.

Karadeniz gazından üre sağlayacak bir fabrikayı Zonguldak'ta kuruyoruz. Bay Bay Kemal ve yandaşları ne diyor, "Hani doğalgaz?" 2-3 akşamdır doğal gazın nasıl yandığını Karadeniz'de, Sakarya'da görmedin mi? Ama bunlarda göz var bakar kör, kulak var duymaz.

 İnşallah önümüzdeki yıl bu vakitlerde tüm şehirlerimiz eski canlılığına kavuşmuş olacak. Biz bazı deprem turistleri gibi buraya fotoğraf çektirip görüntü vermeye gelmiyoruz. Yaraları sarmaya, acıları paylaşmaya geliyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

"Amanos Tünellerinin inşasına yakında başlıyoruz"

Gaziantep sadece bu bölgemizin değil, ülkemizin üretim ve istihdam alanında yıldızı giderek daha da parlayan bir şehridir. Şehrin ihracatı aylık 1 milyar doları buldu. Her alanda şehrimizin başarılarını yakından takip ediyoruz. bu şehrin önünü açacak projelere destek olmak da boynumuzun borcudur. Hatay için büyük önem taşıyan Amanos Tünellerinin inşasına yakında başlıyoruz.

Bir taraftan Karadeniz doğal gazı, bir taraftan Gabar'dan çıkacak petrol. Türkiye geleceğe yürüyor.

"14 Mayıs LGBT'cilere ders verme günü olacaktır"

AK Parti LGBT'ye karşı mı? MHP LGBT'ye karşı mı? Cumhur İttifakı LGBT'ye karşı mı? Peki CHP, İYİ Parti, HDP karşı mı? Bunlar LGBT'ci. Bunlar bizim kutsal aile yapımıza karşı. 14 Mayıs bunun için çok önemli. 14 Mayıs, LGBT'cilere, kadına şiddetin yanında olanlara ders verme günü olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin