Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki önemli ziyaret: Bugün Katar'a, perşembe günü de Atina’ya gidecek. Erdoğan'ın Gazze diplomasisi sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze diplomasisi sürüyor. Erdoğan bu haftada 2 önemli ziyaret gerçekleştirecek. Bugün Katar'a, Perşembe günü de Yunanistan'a gidecek.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki önemli ziyaret: Bugün Katar'a, perşembe günü de Atina’ya gidecek. Erdoğan'ın Gazze diplomasisi sürüyor

Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri’nde katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni haftada 2 önemli ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Katar'ın başkenti Doha'ya gidecek.  Erdoğan'ın temaslarında ana gündem maddesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkes çabaları olacak.

Katar, İsrail-Hamas çatışmasına ara verilmesinde, arabuluculuk rolü üstlenmişti. Görüşmelerde, kalıcı ateşkes zemininin oluşturulması için atılması gereken adımlar masaya yatırılacak.

PERŞEMBE GÜNÜ ATİNA'YA GİDECEK 

Cumhurbaşkanı 7 Aralık Perşembe günü ise, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gidecek. 

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye dönüş yolunda, kritik ziyaretine ilişkin ömnemli mesajlar verdi. "Temennimiz o dur ki yeni bir dönem başlamış olsun, ABD bizi birbirimize düşürme gayretinde, biz ilişkileri geliştirirsek kazançlı çıkarız" dedi. 

Türkiye ile Yunanistan arasında uzun yıllardır Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimler, 6 Şubat depremlerinin ardından bir kenara bırakılmıştı. 

11 ili vuran depremlerin ardından, Ankara-Atina hattında yeni bir dönem başlamıştı. Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak. 

Cumhurbaşkanı'nın görüşmelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da gündemde olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞINA CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek. 

Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tezkereye göre, 4-5 Aralık'ta Katar'a ziyarette bulunacak Erdoğan'ın dönüşüne kadar, Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz vekalet edecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin