Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için açıklama yaptı: En doğru adayı arıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişkin çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, en doğru adayı bulma çalışmalarının halen devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için açıklama yaptı: En doğru adayı arıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıktı. Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Kerem Aydınlar Camii'nde Cuma namazını kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"EN DOĞRU ADAYI ARIYORUZ"

"Seçim işleri başkanlığımız altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Şahsım başta olmak üzere bütün MYK üyelerim, MKYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak." 

"PUTİN AĞUSTOS AYINDA GELEBİLİR"

Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar, bu görüşmeler çerçevesinde ağustos ayı içinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek zannediyorum" dedi. 

"TAHIL KORİDORU"

Rusya ile aynı çizgideyiz. Tarım kor gelecek tahılların una çevrilmesi ve bunların fakir ülkelere naklini yapacağız. Şu anda bile biz bakanlığımızı olarak bu adımları atmaya yardımalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Fransa'nın yaptığı iş iyi değil. Geçmişteki yaptığı uygulamalar bütün bular dünyanın bütün kayıtlarında mevcut. hele ki bunu Afrikalılar biliyor. Altın sevki durdurulmuş durumda. yapılan ülkelere zulmün karşılığıdır.

 YAŞ KARARLARI

Yüksek Asgari Şura atamalarıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu atamadan, tayinden çok çok mutlu oldum. Hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetler'de böyle bir kızımızın albaylıktan generalliğe, amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunun devamı da gelecektir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin