Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'dan dönen uçakların personeline seslendi, onları tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava sahasının kapatılması nedeniyle kaldıkları Ukrayna'dan dönen iki A400M uçağının personeline hitap etti. Erdoğan,"Bu sıkıntılı anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan dolayı sizleri milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'dan dönen uçakların personeline seslendi, onları tebrik etti

İnsani yardım götürmek ve Türk vatandaşlarını tahliye etmek için gittiği Ukrayna'da hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı'nda kalan iki "A400M" uçağı dün akşam Kayseri'ye geldi.

Ukrayna'dan, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına, dönen "Koca Yusuf" olarak bilinen uçakları üs personeli ile uçak personelinin aileleri karşıladı.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla Kayseri’de bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uçak personeli ve aileleriyle 221'inci Filo Komutanlığı'nda bir araya geldi.

Hava sahasının kapatılmasının ardından Ukrayna'da yaşanan sürece ilişkin bilgi veren personel, zorlu şartlara rağmen uçağın bakımlarını düzenli olarak yaptıklarını, dönüş için her an hazır beklediklerini belirterek, "Uçağımıza gözümüz gibi baktık" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla görüştüğü Milli Savunma Bakanı Akar'ın telefonundan uçak personeli ve ailelerine hitap etti. Uçak personeline "Hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ukrayna'da uzun bir süredir bekleyen nakliye uçaklarımızın ve personelimizin ülkemize sağ salim dönmüş olmaları bizleri birçok sıkıntıları aşmanın yanında mutluluğa eriştirdi. Gerek Ukrayna gerekse Rusya'nın temsil makamlarına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan dolayı sizleri milletim adına tebrik ediyorum.

Uçakların yurda dönmesinde katkısı olanlara teşekkür eden Akar da "Bu vazifeyi çok şükür kazasız belasız tamamladık. Herkes evine kavuştu. Bundan sonra yeni görevler başlayacak" dedi. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin