Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Türkiye ziyareti bir gün kala ertelendi. İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye gelmiyor

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 29 Kasım'da Türkiye'ye yapması planlanan ziyareti ileri bir tarihe ertelendi. Reisi'nin Türkiye ziyaretini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Türkiye ziyareti bir gün kala ertelendi. İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye gelmiyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bu ayın sonunda Türkiye'ye yapacağı ziyaret ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ertelendiği açıklandı. 

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, konuya ilişkin haberinde, Reisi'nin Türkiye ziyaretinin 29 Kasım'da gerçekleşmesinin planlandığını, ancak başka bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Haberde ziyaretin neden ve hangi tarihe ertelendiği konusunda bilgi verilmedi. 

ZİYARETİ ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında yaptığı bir açıklamada, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışmaları ve Gazze'deki duruma ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin kasım ayı sonunda Türkiye'ye geleceğini bildirmişti. 

26 KASIM'DA 'GAZZE'Yİ GÖRÜŞTÜLER

Erdoğan ve Reisi, son olarak 26 Kasım Pazar günü bir telefon görüşmesi yapmış, bu görüşmenin gündeminde de çatışmalar yer almıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşmede, 'İsrail'in Gazze'ye yönelik hukuksuz saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkese ulaşmak için atılabilecek adımların ele alındığı' belirtilmişti.

Buna göre, Erdoğan görüşmede, 'Türkiye ve İran başta olmak üzere İslam dünyasının Filistin topraklarındaki İsrail vahşeti karşısında ortak tutum sergilemesinin önemini ifade etti. Erdoğan, İran ve Türkiye'nin geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve kalıcı barışa ulaşılması için birlik içinde çalışmaya devam edeceklerini' kaydetmişti. Görüşmede liderler, Türkiye'de düzenlenecek Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları ve gündemi ile ilgili de görüş alışverişinde bulunmuştu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin