Çocuk sahibi olmak isterken rahmini de yumurtalıklarını da kaybetti! Skandal hatayı 2 yıl sonra fark etti

İzmir'de çocuk sahibi olma hayaliyle doktora giden kadının başına gelmeyen kalmadı. Kayıtlara geçmeden kanser teşhisi konularak ameliyat edilen kadın 2 yıl sonra korkunç gerçeği öğrendi.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk sahibi olmak isterken rahmini de yumurtalıklarını da kaybetti! Skandal hatayı 2 yıl sonra fark etti

İzmir'de yaşayan 49 yaşındaki A.Ş., 12 yıl önce ikinci evliliğini T.Ş. ile yaptı. 2 çocuğu olan genç kadın, yeni eşinden de çocuk sahibi olma kararı aldı.

Arkadaşı G.B.'nin önerisiyle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. M.İ. çalıştığı tıp merkezine giden A.Ş., yapılan kontrollerde hayatının şokunu yaşadı.

"KANSERSİN RAHMİNİN HEMEN ALINMASI GEREKİYOR"

Yeni Asır'ın haberine göre Doktor M.İ.'nin "Kansere doğru gidiyorsun, rahminin derhal alınması gerekiyor" demesiyle yıkılan A.Ş., durumu eşine anlattı.

Eşinin de "Senin sağlığın benim için daha önemli, ne gerekiyorsa yapılsın" yanıtı vermesi üzerine 7 Şubat 2020'de rahim operasyonu için ameliyat masasına yattı.

EVLİLİĞİ BİTME NOKTASINA GELDİ

Ameliyattan 1.5 gün sonra taburcu edilen A.Ş., 2-3 ayın ardından sağlık problemleri yaşamaya başladı. Evliliği bitme aşamasına gelen A.Ş, doktor doktor gezdikten sonra psikiyatriye gitmeye başladı. 2022 yılı kasım ayında ilk gittiğim Prof. Dr. M.Ö.'nün kapısını çaldı.

CERRAHİ MENOPOZA SOKULMUŞ

Yapılan kontrollerde, duydukları karşısında şaştı kaldı. Çünkü 2020'de yapılan ameliyatla A.Ş.'nin rahmi ile birlikte yumurtalıklarının da alındığı ve cerrahi menopoza sokulduğu ortaya çıktı.

Doktor M.Ö. bu tür ameliyatların tıp merkezinde yapılamayacağını ve operasyonun usulsüz gerçekleştiğini öğrenen A.Ş., soluğu mahkemede aldı. 

AMELİYAT SİSTEMDE YOK

Sağlık Bakanlığı'ndan da yardım isteyen A.Ş, çağrı yaptı:

Bu tıp merkezi SGK kayıtlarında beni 'Ayakta tedavi' olarak göstermişler. Medula sistemine ise 'Histerektomi ameliyatı' diye girmemişler, sisteme bilerek yüklemiyorlar.

Ameliyat oldum, e- nabzımdaki ikinci kontrolüme 'Üst solunum yolu enfeksiyonu' yazmışlar. Ameliyat olduğum gözükmüyor. Yetkisiz ameliyathanede insanları kesiyorlar.
Hiçbir tıp merkezinde sezaryen, histerektomi, açık safrakesesi ve yumurtalık ameliyatı yapamazlar yetkileri yok. Sağlık Bakanlığı devreye girip tıp merkezinin faaliyetlerini durdursun. Başka canlar yanmasın.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin