cnnturk.com'a yeni köşe yazarı

CNN Türk Görsel Danışmanı, cnnturk.com'daki köşesinde okurla buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
cnnturk.com'a yeni köşe yazarı

CNN Türk Görsel Danışmanı Bahadır İşler, cnnturk.com'daki köşe yazılarına başladı.



İşler'in grafik, resim ve tasarım dünyasıyla ilgili yazılarını ve sanat hayatındaki anılarını okuyucuyla paylaşacağı köşesindeki ilk yazısı Pazartesi günü yayınlandı.



Bahadır İşler'in cnnturk.com'daki ilk yazısını okumak için tıklayınız.



Bahadır İşler kimdir?



1962 İstanbul’da doğdu.



Oldukça küçük yaşlarda resim ve karikatür çizmeye başladı.



1975 senesinde amatörce başladığı karikatür çalışmaları dönemin 'Gırgır, Fırt, Çarşaf' gibi dergilerinde kısa bir süre yayınlandı.



1979'da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi sınavlarını kazanarak End. Ürünleri Tasarımı bölümünde okudu. Akademi yılları ile birlikte tiyatro dekorları uygulamalarında yardımcılık yaptı. İllüstrasyon, desen çalışmalarını çeşitli medya araçlarında ve dergilerde sürdürdü. 1985 senesinde İsviçre’de BD’85 festivali kapsamında 'İllustre/İsviçre ve Tintin/Belçika' dergilerinin birlikte düzenlediği uluslararası 'Yeni yetenekler çizgi roman yarışması'nda Türkiye'nin bu alanda elde ettiği ilk uluslararası dereceye imza atarak 3. oldu.



Ödüllü çalışması bu dergilerde ve daha sonra İspanya’da yayınlandı. Aynı yıl Yük.End.Ürünleri Tasarımcısı olarak Mimar Sinan Üniversitesi'nden mezun oldu.



1986'da ortak bir projeyle 'Kelebek- mobilya tasarımı' yarışmasında mansiyon kazandı ve BD'86 da çalışması sergiye kabul edildi. Sonraki yıllarda ülkemizde 'Commodore, Amiga, Unser Deutsch, Doğan Kardeş, Çekirge, Playmen, Para' gibi dergilerde ve Cumhuriyet Gazetesi’nin eklerinde sürekli çizgi roman ve desen çalışmaları yayınlandı.



1992 yılında Sabah Gazetesi grafik servisinde digital temelli grafik çalışmalarına başladı.



1993 yılının başlangıcında Show TV'ye transfer olarak kısa bir süre Paris'te özel eğitim aldı ve dönüşünde İstanbul'da ShowTV’nin ilk Grafik servisini kurdu.



1995 yılında 'Artistik Hizmetler Birimi Müdürü' olarak hizmet alanı genişletilerek 'grafik, hareketli grafik ve pek çok dekor tasarımına imza attı.



1997’de başladığı NTV haber kanalındaki görevinde, 'Sanat Hizmetleri Müdürü' ve ilerleyen yıllarda 'Kreatif Direktör' sıfatlarıyla Doğuş Yayın grubunun çeşitli artistik çalışmalarında 'tasarımcı, yönetici' olarak yer aldı.

2002 yılında NTV için tasarladığı stüdyo projesiyle, 2002 BDA-Promax Europe ödüllerinde 'en iyi stüdyo tasarımı' dalında 5 finalistten biri oldu.



14 yılı aşkın gruptaki hizmeti boyunca, ağırlıklı olarak NTV, NTVSPOR, CNBC-e, kanalları için programlar ve özel organizasyonlar için çok sayıda dekor tasarladı. Kurmuş olduğu “Grafik Departmanları” ve “Kreatif Grubu” yöneterek söz konusu kanalların pek çok sanatsal ihtiyacını karşıladı.



2011 senesinde gruptan ayrılma kararı alarak kendi firması olan 'bidesign – Sanatsal Tasarım, Uygulama ve Danışmanlık' şirketini kurdu. Aralarında CNN TÜRK gibi TV kanallarının da yer aldığı pek çok markaya danışmanlık ve tasarım hizmeti sunmaya devam ediyor.



Televizyon yayıncılığı boyunca oldukça uzak kalmasına rağmen, atölyesinde resim faaliyetlerine devam etti. Akrilik çalışmalarının yanı sıra, kendisi şu sıralar yazmış olduğu yaklaşık 60 sayfalık bir öykü-projeyi resimlemeyi sürdürüyor. İşler, evli ve bir kız çocuğu babası.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin