CNN'e karşı TRT News hamlesi!

Gezi eylemleri süresinde dış basının yayınlarından yakınan hükümet "TRT News" ile yabancı medyayla rekabet edecek.

Google Haberlere Abone ol
CNN'e karşı TRT News hamlesi!

Gezi eylemleri boyunca yabancı medyanın yayınlarını topa tutan hükümet yeni bir proje için düğmeye bastı. TRT İngilizce yayın yapacak yeni bir haber kanalı için çalışmalara başladı: TRT News



Çelik'in aktardığına göre İngilizce yayın yapacak TRT News bir yıldan daha kısa bir süre içinde yayın hayatına başlayacak.



İşte Çelik'in "TRT News projesine hız verilmesinin nedeni" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:



Aldığım bilgiye göre; yabancı medyanın yanlı ve maksatlı habercilik yaptığından yakınan Başbakan Erdoğan, “Özellikle böyle kritik dönemlerde, dünyayı sağlıklı ve doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. TRT İngilizce haber kanalı gibi yayın organlarımızın olması işte bu yüzden çok önemli” diyerek, kanalın yayına girmesinin neden bu kadar geciktiğini sormuş.



Başbakan’ın ilgili bakan yani Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sorduğu bu soru, Arınç vasıtasıyla TRT Genel Müdürü’ne yansıyınca, konu kurum içinde orta şiddette bir sarsıntıya yol açmış.



Sarsıntının ardından da, TRT News projesi yeniden hızlandırılmış.



Şu anda, teknik altyapı çalışmalarının yanı sıra, kurulacak olan kanalda görev yapacak ‘İngilizce haber dili’ne hâkim personel arayışı da devam ediyormuş.



Görünen o ki, TRT’nin İngilizce haber kanalı, Bülent Arınç’ın seslendirdiği tahmin olan bir yıldan daha kısa bir süre içinde yayın hayatına başlayacak.



Yazının tamamı için buraya tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin