Çin'de insanların ayı kılığına girdiği iddia edildi. Hayvanat bahçesinden açıklama geldi

Çin'deki Hangzhou Hayvanat Bahçesi'ndeki ayıların, ayı kılığına girmiş insanlar oldukları iddia edilmişti. Hayvanat bahçesinden açıklama geldi. Böyle bir şeyin mümkün olmayacağı söylendi.

Google Haberlere Abone ol
Çin'de insanların ayı kılığına girdiği iddia edildi. Hayvanat bahçesinden açıklama geldi

Çin'de bir hayvanat bahçesi, hayvanat bahçesinde tutulan Malaya ayılarından bazılarının kostüm giymiş insanlar olduğuna ilişkin iddiaları reddetti. Ülkenin doğusundaki Hangzhou Hayvanat Bahçesi'nde çekildiği ifade edilen bir görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından ayıların gerçek ayı olmayabileceği iddia edilmişti.
The Guardian gazetesinden Amy Hawkins'in haberine göre, Malaya ayılarından birinin arka ayakları üzerinde dururken göründüğü videonun sosyal medyada tartışma yaratması sonrası açıklama yapan hayvanat bahçesi, ayıların gerçek olmadığı iddialarını reddetti.

'DEVLET KURUMUNDA BÖYLE BİR ALDATMACA OLMAZ'

30 Temmuz Pazar günü hayvanat bahçesindeki Malaya ayılarından Angela'nın ağzından yapılan bir açıklamada, Hangzhou'daki hayvanat bahçesi yetkilileri durumu açıklarken şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu ayılar olduğunda akla ilk gelen devasa bir figür ve muazzam bir güçtür... Ama tüm ayılar devasa yaratıklar veya tehlikenin vücut bulmuş hali değildir. Biz Malaya ayıları ufak tefeğiz ve dünyadaki en küçük ayılarız."
Çin'in sosyal paylaşım sitesi WeChat'te hayvanat bahçesi sözcüsüne ait olduğu ifade edilen bir sesli mesajda da sözcü, tartışma yaratan hayvanın gerçek olduğunu ve devlet idaresindeki bir tesiste böyle bir kandırmaca olamayacağını söyledi. Sözcü, ayrıca 40 dereceye varan yaz sıcağında kürklü bir ayı kostümü giyen bir insanın 'yere yığılmadan birkaç dakikadan fazla dayanamayacağını' da ileri sürdü. Bir hayvanat bahçesi çalışanı da muhabirler için bugün bir ziyaretin planlandığı bilgisini paylaştı.

'HAYVANAT BAHÇELERİ HAYVANLARI BOYUYOR' İDDİASI

Hangzhou Hayvanat Bahçesi'ne göre, büyük köpeklerle aynı boyutlarda olan ve arka ayaklarının üzerine kalktıklarında boyları en fazla 130 santimetreye ulaşan Malaya ayıları, boyu 2,8 metreye ulaşabilen diğer ayı türlerine göre daha kısa boylu. Öte yandan, Çin'deki hayvanat bahçeleri daha önce de köpekleri kurt ya da Afrika yaban kedisine benzetmek için, eşekleri ise zebralara benzetmek için boyamakla suçlanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin