Çin Devlet Başkanı Şi'den ABD Başkanı Biden'a savaş çıkışı! Şi'den, Rusya-Ukrayna savaşına dair kritik sözler

Rusya'nın, Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatı için Çin Devlet Başkanı Şi'den kritik değerlendirmeler geldi.

Google Haberlere Abone ol
Çin Devlet Başkanı Şi'den ABD Başkanı Biden'a savaş çıkışı! Şi'den, Rusya-Ukrayna savaşına dair kritik sözler

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD Başkanı Joe Biden'a hitaben, "Olaylar bir kez daha gösterdi ki ülkeler savaş meydanında karşı karşıya kalma noktasına gelmemeli" dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Şi ile Biden arasında yapılan yaklaşık 2 saat süren video konferans görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada Şi, çatışmanın kimsenin çıkarına olmadığını belirterek, barış ve güvenliğin uluslararası toplumun en çok değer vermesi gereken şey olduğunu söyledi.

Şi, "Ukrayna krizi görmek istediğimiz bir şey değil." dedi.

BİR AÇIKLAMA DA BEYAZ SARAY'DAN

Beyaz Saray da yazılı açıklama yayınladı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, “Görüşmede iki lider, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz saldırılarına odaklandı. Başkan Biden, ABD’nin ve müttefiklerimizin bu krizle ilgili görüşlerini özetledi. Görüşmede Çin'in, Ukrayna'daki sivillere karşı acımasız saldırılar düzenleyen Rusya’ya maddi destek sağlaması halinde sonuçları hakkında bilgi verildi” ifadelerine yer verildi.

“İKİ BAŞKAN ANLAŞTI”

Başkan Biden'ın Rusya-Ukrayna krizi hakkında diplomatik bir çözüm talebini yinelediğini belirten Beyaz Saray açıklamasında şöyle denildi:

Devlet Başkanı Xi ve Başkan Biden, 2 ülke arasındaki rekabeti yönetmek için açık iletişim hatlarının sürdürülmesinin önemi konusunda anlaştı. Başkan Biden, ABD’nin Tayvan politikasının değişmediğini yineledi ve ABD’nin statükoda herhangi bir değişikliğe karşı çıkmaya devam ettiğini vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin