CHP milletvekili'nden TRT'in açıklamasına itiraz: 'Yalan söylemeye devam ediyorlar'

Atilla Kart, TRT'in İbrahim Eren ile ilgili açıklamalarının yalan olduğuna dair bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP milletvekili'nden TRT'in açıklamasına itiraz: 'Yalan söylemeye devam ediyorlar'

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'in aynı zamanda Atv Avrupa kanalında genel müdürlük görevinde bulunduğu iddia edilmişti. Bu iddialar hem TRT hem de Turkuvaz Medya tarafından yalanmıştı.



Ancak; CHP Konya milletvekili Atilla Kart, yaptığı açıklamada haberi yalanlamak için yapılan açıklamaların yalan olduğunu ve İbrahim Eren ile ilgili haberlerin doğru olduğunu ifade etti.



Atilla Kart'ın açıklamaları şu şekilde:



Turkuvaz Televizyon ve Radyo İşletmeciliği A.Ş. vekili Av.Cem Şahin imzasıyla, RTÜK’e sunulan 15.05.2014 tarihli dilekçeye-başvuru formuna göre;  (Dilekçenin evrak kaydı 15.05.2014-016881 sayılıdır) İbrahim Eren, 11.04.2013 tarihinden bu yana sözü edilen şirkette 'genel müdür' olarak görev yapmaktadır.



Bu sebeple; adı geçenin, Turkuvaz grubundaki görevinden 11.07.2013 tarihi itibariyle ayrıldığı yönünde, TRT Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklama, gerçeklerle ve resmi kayıtlardaki beyanlarla-kabullerle örtüşmemektedir.



TRT ve İbrahim Eren, kayıt ve yasa dışı ilişkilerini bugün bile sürdürme gayreti içindedir. Yasal ve etik ihlalleri, görev ve yetki süistimallerini bünyesinde barındıran bu ilişkileri, sorgulama ve kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimizi bundan böyle de sürdüreceğiz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin