CHP Kongresi'yle ilgili flaş görüntüler ortaya çıktı! Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turdan önce çekilecekti. Bu baskılar sonucu çekilmedi. İşte o görüntüler...

4 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen 38. Olağan CHP Kurultayı'nda tarihi anlar yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında yaşanan seçim yarışının galibi Özgür Özel oldu. O kurultayla ilgili flaş bir iddia gelmiş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur başlamadan çekileceği kulislere yansımıştı. Fakat bazı partililerin, "Çekilemezsiniz" dediği öne sürülmüştü. Bu iddialar doğru çıktı. O görüntüler geldi...

Google Haberlere Abone ol
CHP Kongresi'yle ilgili flaş görüntüler ortaya çıktı! Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turdan önce çekilecekti. Bu baskılar sonucu çekilmedi. İşte o görüntüler...

4 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen 38. Olağan CHP Kurultayı'nda tarihi anlar yaşandı. 

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur oylamaya geçilmeden önce çekilmeye hatta sahneye gelip Özgür Özel'in elini kaldırmaya karar verdiği iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu kararı sonrası ise bazı partililerin yanına gidip bu kararının doğru olmadığı yönünde baskıda bulunduğu, bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun kara değiştirip ikinci tura katıldığı, oyunu kullandıktan sonra ise hızla salondan ayrıldığı basına yansımıştı.

O iddialar doğru çıktı. Gazeteci Şaban Sevinç'in sosyal medya adresinde paylaştığı görüntüde Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak bilinen İmambakır Üküş'ün, "Hayır hayır böyle şey olmaz. İzin vermiyoruz. Mücadele edeceğiz" dediği, bir partilinin de "Ben sizin için geldim dediği" görüldü. 

Kılıçdaroğlu'nun ikna edildiği odada ise Aylin Nazlıaka, Faik Öztak ve Gökhan Günaydın gibi isimler de bulunuyordu. 

İMAMBAKIR ÜKÜŞ'TEN KONGRE SONRASI PAYLAŞIM 

Kongreden sonra ise, Kılıçdaroğlu'na çekilmeme konusunda baskı yapan Üküş, sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'i kutladığı haberi paylaştı.

 

ÜKÜŞ'TEN SEVİNÇ'E: "YALAN SÖYLÜYORSUN"

Gazeteci Şaban Sevinç, görüntüleri paylaşmadan önce yaşananları yazmıştı. Üküş ise Sevinç'in bu paylaşımı karşısında "Sevinç yalan söylüyorsun iftira atıyorsun… Sen orada değildin… Hele söylediğin gibi ‘izin vermiyorum’ gibi bir hadsizlikte asla bulunmam… Yalnızca siyaseten değil kişisel tavrı ve nezaketiyle örnek bir insan olan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir saygısızlık asla yapmam… Her zaman her koşulda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmak benim için bir onurdur… Bunu sen anlayamazsın" demişti.

NE OLMUŞTU?

4 Kasım'da gerçekleşen kurultayda Özgür Özel 812 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy almış ve Özel CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak seçilmişti. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin