CHP İstanbul İl Başkanlığı için bomba iddia... CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin mi oldu? Barış Yarkadaş tv100 canlı yayınında açıkladı

CHP'de değişim rüzgarları devam ediyor. Partinin yeni İstanbul İl Başkanı'nın Gürsel Tekin olduğu iddia edildi. MedyaTava'nın ulaştığı CHP'li kaynaklar ise henüz böyle bir atamanın olmadığı bilgisini verdi. tv100 programcısı Barış Yarkadaş da Gürsel Tekin'le görüştüğünü böyle bir atamanın olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul İl Başkanlığı için bomba iddia... CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin mi oldu? Barış Yarkadaş tv100 canlı yayınında açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 2022 yılında  yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası verilmiş ve siyasi yasak getirilmişti.

Kaftancıoğlu o tarihten itibaren resmi olmayan bir şekilde görevine devam ediyordu.

Seçimlerden sonra CHP'de esmeye başlayan değişim rüzgarı İstanbul İl Başkanlığı'na da sıçradı. Yeni başkanın Gürsel Tekin olacağı iddia edildi.

MedyaTava'nın CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise henüz kesinleşmiş bir karar yok. Karar MYK'dan çıkacak fakat Gürsel Tekin başkanlık için konuşulan isimler arasında.

Gürsel Tekin, 2007-2011 arasında da CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. 

"O iddialar asılsız"

Sosyal medyada gündem olan iddiaya ilişkin tv100 programcısı Barış Yarkadaş, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu'nda açıklama yaptı.

Gürsel Tekin ile görüştüğünü belirten Yarkadaş, iddianın asılsız olduğunu belirtti. Yarkadaş "Gürsel Tekin benim yakın dostum. Siyaset arkadaşıyız. Bir gazeteci arkadaşımız Tekin'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atandığını yazmış. Böyle bir atama yok. Böyle bir atama olsa ben yazardım. Gürsel Tekin, dün Kılıçdaroğlu ile 1,5 saat görüşme gerçekleştirdi. Ben görüşmeden sonra Tekin ile konuştum. Tekin 'sayın genel başkanla İstanbul ve Türkiye üzerine yaklaşan yerel seçimlerle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Medyada iddia edildiği gibi böyle bir atama yok' dedi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin