CHP ile Halk TV arasındaki gerilim büyüyor. Halk TV'nin iddialarına Eren Erdem'den yanıt geldi

CHP'nin Halk TV ile olan sözleşmesini tek taraflı sonlandırmasından sonra parti ile televizyon arasındaki gerginlik sürüyor. Son olarak Halk TV'de program yapan Serhan Asker, Antalya Döşemealtı'ndaki programının Eren Erdem tarafından iptal edildiğini duyurdu. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu tartışmalar sonrasında CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP ile Halk TV arasındaki gerilim büyüyor. Halk TV'nin iddialarına Eren Erdem'den yanıt geldi

CHP'de seçim sonrası başlayan 'değişim' tartışması devam ederken, dün çok ilginç bir karar alandı ve alınan kararı da CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem duyurdu.

CHP ile Halk TV arasında 1 Ocak'ta imzalanan sözleşme feshedildi. Erdem, yaptığı yazılı açıklamasında, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" ifadelerini kullandı.

Bu karar sonrası Halt TV yönetiminden CHP'ye tepki üzerine tepki geldi, hatta dünkü programlarda CHP tarafından kendilerine sansür uygulandığı yönünde KJ'ler atıldı, ve 'Halk TV'ye ceza bu kez CHP'den' denildi.

Serhan Asker sosyal medyadan duyurdu

Bugün Halk TV programcısı Serhan Asker, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımında "Sevgili Görkemli Hatıralar izleyicileri... Bugün Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda büyük hazırlıkları yapılan program ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla iptal edildi." mesajı atarak isim vermeden Eren Erdem'i adres gösterdi...

Belediye başkanı da açıklama yaptı

Öte yandan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak "CHP Genel Merkezimiz tarafından gönderilmiş olan genelge doğrultusunda HALK TV’de bugün yayınlanacak olan Görkemli Hatıralar programımız iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

CHP ile Halk TV arasındaki bu gerilim sürerken CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 

Eren Erdem iddialara yanıt verdi

İşte Erdem'in açıklamaları...

Bu sabahtan itibaren Halk TV’de başlayan yayınlar doğrultusunda açıklama yapmak zorunlu hale gelmiştir. Halk TV ile kurumsal ilişkimiz sonlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kararları kişiselleştirilmemelidir. Halk TV’nin kj bölümüne “Eren Erdem sözleşmeyi feshetti” şeklinde ifadeler koyulması makul bir yaklaşım değildir.

Kurucu Parti olarak kurumsal kimliğimiz, merkez ve yerel temsilcilerimizi kapsar. Elbette Halk TV, program yapmak maksadıyla “her TV kanalı” kadar Belediyelerimizden yer tahsis talebinde bulunabilir. Bu tahsisleri gerçekleştirmekte bir beis yoktur. Ancak, kurumsal olarak ilgili programlara katılmak yahut katılmamak tercihimiz, medya tutum belgemiz doğrultusunda tümüyle partimizin inisiyatifindedir.

Partimizin yayınladığı genelge açıktır. Bu genelgede hiçbir koşulda Halk TV kanalının iddialarının aksine, "SANSÜR uygulama ifadesi” yoktur. Ajanslar, yayın organları ve benzer kuruluşlar ile reklam anlaşmaları yapmayı tercih etme yahut etmeme hakkımız saklıdır. Elbette ne sansür getiririz, ne yasaklarız. İletişim çerçevemiz budur.

Bu bağlamda; almış olduğumuz “tüm reklam ve canlı yayın hizmeti alımı anlaşmalarımızı sonlandırma” kararına oluşan tepkiden kaynaklı olduğunu düşündüğüm, gerçekle bağdaşmaz haberler doğru değildir. Halk TV'de çalışan basın emekçisi arkadaşlarımız kararımızın hedefi değildir. Türkiye'de bu kadar yakıcı gündem varken bu tartışmanın odağı haline gelmeyi uygun bulmuyor, halkımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler chp HALK TV eren erdem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin